MUCENICI, Cum să faci MUCENICI: REȚETĂ MUCENICI FARA FRAMANTARE si RETETĂ MUCENICI FIERTI

de:
09 mart. 2014
27 Afișari
MUCENICI, Cum să faci MUCENICI: REȚETĂ MUCENICI FARA FRAMANTARE si RETETĂ MUCENICI FIERTI

MUCENICI, RETETA MUCENICI FARA FRAMANTARE: MUCENICII fara framantare se fac mai repede, dar ies la fel pufosi si pafumati ca MUCENICII clasici.

INGREDIENTE MUCENICI fara framantare (pentru 20 de bucati):

-1 kg faina buna si uscata

-600-700 ml apa calduta

-2 pliculete drojdie uscata sau 50 g drojdie proaspata

-coaja de la o lamaie si o portocala

-vanilie

-50 ml ulei de floarea soarelui sau arahide

-4-5 linguri de zahar

-1 praf de sare

Metoda de preparare MUCENICI FARA FRAMANTARE: 

MUCENICI, RETETA MUCENICI FARA FRAMANTARE: Faina se cerne de 2 ori inainte si pt a elimina corpurile straine, dar mai ales pentru aerisirea fainii. Drojdia se amesteca intr-un castronel cu o lingurita de zahar, apa calduta si 1 lingura de faina si apoi se lasa deoparte sa creasca. Peste faina se adauga zaharul, vanilia, coaja de lamaie si portocala, sarea, maiaua crescuta si 600 ml de apa calduta. Se amesteca totul si apoi se adauga uleiul cate putin, framantand usor.

MUCENICI, RETETA MUCENICI FARA FRAMANTARE: Nu se framanta mult, doar cat se inglobeaza uleiul. Daca mai este nevoie, se mai poate adauga putina apa calduta, cat sa fie un aluat potrivit de moale.

MUCENICI, RETETA MUCENICI FARA FRAMANTARE: Cuptorul se incalzeste foarte putin, doar cat sa fie caldut inauntru, apoi se stinge. Se baga ligheanul cu aluat in cuptor, sa stea la cald si se inchide usa cuptorului. In felul acesta, aluatul va creste foarte bine, va fi ferit de zgomot si curent.

MUCENICI, RETETA MUCENICI FARA FRAMANTARE:  Dupa 30-40 de minute, verificati aluatul. Rupeti aluatul in 20 de bucati egale si apoi, ungeti masa cu ulei si presarati si cu putina faina si intindeti fitile, le uniti, apoi formati cifra 8. Se pot face simplu, dintr-un singur snur, sau impletiti, din snur dublu- vedeti pozele. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa 20-30 de minute sa creasca. Se ung cu miere amestecata cu apa sau cu sirop de zahar si se coc la foc potrivit cam 25 de minute.

MUCENICI, RETETA MUCENICI FARA FRAMANTARE:  Se ung deasupra cu miere sau sirop din zahar ( 1 cana zahar+100 ml apa+ arome si se fierb) si se presara cu nuca( alune,migdale) prajita si macinata.

MUCENICI, RETETA MUCENICI FIERTI:

Alta modalitate de preparat MUCENICI este prin fierbere.

Ingrediente MUCENICI: Pentru aluatul din care se fac MUCENICII este nevoie de 250 grame faina; 120 ml apa calda si sare.

MUCENICI, RETETA MUCENICI FIERTI: Este indicat ca in seara de 8 martie, sa se faca coca din care se modeleaza MUCENICII. MUCENICII se fac snururi lungi si subtiri din coca, apoi se fac cerculete mici sau opturi. MUCENICII se lasa peste noapte la uscat, pe masa presarata cu faina. Peste mucenici se presara de asemenea faina.

MUCENICI, RETETA MUCENICI FIERTI: In dimineata de 9 martie, MUCENICII se trec prin sita, pentru ca sa cada faina de pe ei, apoi se pun la fiert intr-o zeama preparata din urmatoarele ingrediente: apa, sare(un varf de lingurita), coaja de la o lamaie(rasa) si zahar.

MUCENICI, RETETA MUCENICI FIERTI: MUCENICII se pun in apa, numai dupa ce aceasta a dat in clocot. E important sa punem la fiert apa cu sarea. Se rade o coaja de lamaie si atunci cand mucenicii incep sa fiarba se adauga zaharul. Ne putem da seama ca MUCENICII sunt fierti, atunci cand acestia se ridica la suprafata.

MUCENICI, RETETA MUCENICI FIERTI: Se servesc cu miez de nuca si cu praf de scortisoara

Cookies