ARHIVA B365

MSI,după acuzaţiile şefului Telekom:S-au primit documentaţii incomplete,unele taxe n-au fost plătite

Grupul Telekom România, care a câştigat implementarea proiectului cu fonduri europene Ro-Net, obţine cu greutate autorizaţiile de realizare a reţelei de internet rapid în câteva sute de localităţi prin ţară şi pentru că a depus documentaţii incomplete sau pentru că nu a achitat toate taxele necesare obţinerii avizelor, spun reprezentanţii Ministerului Societăţii Informaţionale (MSI) în replică la afirmaţiile germanului Nikolai Beckers, care a acuzat, într-un interviu pentru ZF, „birocraţia, incompetenţa şi inerţia” autorităţilor locale.

„Totodată, trebuie precizat faptul că o serie de autorităţi implicate în procesul de avizare/autorizare a lucrărilor din cadrul proiectului Ro-NET, au semnalat faptul că fie nu au primit din partea operatorilor Telekom documentaţiile complete necesare avizării, fie că aceştia nu au achitat sau au întârziat achitarea taxelor de avizare/autorizare, obligaţie care din nou cade în sarcina operatorilor Telekom, cu menţiunea că acest tip de cheltuiala este eligibilă în cadrul proiectului, deci acestea se decontează de către MSI”, au spus reprezentanţii Ministerului Societăţii Informaţionale.

Beckers declarase că poate scrie un studiu care să arate de ce România nu reuşeşte să deruleze cu succes mari lucrări de infrastructură după ce, în ultimul an de zile, a interacţionat cu mai multe ministere şi câteva sute de primării pentru a realiza un proiect finanţat din bani europeni. „Cred că acum pot scrie un studiu – de ce nu merg lucrările de infrastructură din România. Este vorba de birocraţie, de incompetenţă şi de inerţie”. Şeful Telekom a susţinut că grupul a fost nevoit să aştepte luni de zile avize de la ministere, iar apoi a fost bombardat cu diferite „nimicuri birocratice”. „Am fost nevoiţi să semnăm şi să ştampilăm 20.000 de pagini de documente în era comunicaţiilor electronice. Sunt peste 700 de localităţi şi pentru fiecare localitate este nevoie de cel puţin 10 autorizaţii. Faceţi calculele.”

Şeful Telekom, ATAC la RDS&RCS: „Mă îndoiesc că au autorizaţie pentru reţeaua de energie”

Pe de altă parte, MSI precizează că a primit şi a aprobat proiectele tehnice, iar acum cade în sarcina Telekom să execute aceste lucrări.

Mai mult pe ZF.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button