FIT CITY

MS și Primăria Sectorului 1 vor implementa un sistem pentru monitorizarea medicală a persoanelor

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat că este vorba despre un sistem de monitorizare „de înalt nivel care măsoară în timp real ritmul cardiac, frecvenţa respiratorie, temperatura, frecvenţa cardiacă şi electrocardiograma şi transmite aceste date specialiştilor de la Ministerul Sănătăţii”.

„Este un sistem foarte performant dezvoltat pentru a monitoriza pacienţii noştri cei mai fragili. Acest sistem va preveni şi un posibil infarct, acesta va fi diagnosticat la timp şi va fi tratat mult mai rapid”, a declarat ministrul Sănătăţii marţi, într-o conferinţă de presă.

El a spus că „nimeni nu este monitorizat cu forţa”, dar că este „o monitorizare medicală continuă de cel mai înalt nivel care este acordată gratuit”, iar cei care acceptă îşi vor da acordul în scris.

Informaţiile sunt centralizate într-o cameră de comandă amenajată la nivelul Ministerului Sănătăţii, centru care primeşte, de asemenea, şi date de la spitale şi de la Direcţiile de Sănătate Publică din teritoriu.

„Evident vor apărea diferite situaţii, trebuie să le tratăm cu calm şi cu foarte mult responsabilitate”, a spus Victor Costache.

El a precizat că sistemul va fi implementat în primă fază la nivelul Primăriei Sectorului 1, având în vedere implicarea autorităţilor locale în acest proiect, şi a catalogat implicarea Primăriei Sectorului 1 drept un exemplu de bună colaborare.

Victor Costache a mai spus că prin măsurile luate la nivel naţional se aşteaptă la scăderea numărului suspecţilor de coronavirus şi că vor fi alocate fonduri pentru extinderea proiectului.

„Vom aloca şi mai multe resurse pentru a putea acoperi rapid cei care sunt izolaţi în Bucureşti, apoi această procedură se va extinde şi la nivel naţional. (…) Prim măsurile dure care le-am luat de acces ne aşteptăm ca numărul celor în izolare la domiciliu să scadă şi atunci (…) vom putea acoperi şi la nivel naţional”, a spus Victor Costache.

Memorandumul privind implementarea acestui proiect a fost semnat de minister şi de autoritatea publică locală marţi, iar după semnare acesta va fi pus în aplicare.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button