MS: Am trimis la Primăria Sectorului 1 documentaţia privind lucrările de la Spitalul de Arşi

de:
30 iul. 2016
0 Afișari
MS: Am trimis la Primăria Sectorului 1 documentaţia privind lucrările de la Spitalul de Arşi

Astăzi a plecat către Primăria Sectorului 1 un document cu specificaţiile pe care o secţie de mari arşi trebuie să le îndeplinească, conform ghidurilor. Acest document urmează să fie pus, de Primăria Sectorului 1, la dispoziţia unor specialişti, arhitecţi, ingineri, iar pe baza proiectului rezulat, care va veni la Direcţia de Sănătate Publică, vom putea şi estima cât anume vor dura lucrările„, a spus Colintineanu, întrebat cum răspunde Ministerul Sănătăţii solicitării transmise de Primăria Sectorului 1, potrivit news.ro.

Colintineanu a mai spus ca Ministerul Sănătăţii nu ar vrea ca lucrările să vizeze doar remedierea problemelor semnalate de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, ci să fie pentru o secţie modernă, la standarde europene.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat, vineri, că aşteaptă un răspuns de la ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, dacă îşi asumă să închidă secţia ATI a Spitalului de Arşi pe o perioadă mai lungă, de şase luni, pentru o lucrare mai amplă şi alocarea unei sume mai mari.

Am spus că nu mi se pare corect ca din banii locuitorilor Sectorului 1, deci nu doar Sectorul 1 să fie cel care contribuie (pentru refacerea Spitalului de Arşi – n.r.). Aceştia pot să contribuie şi ei cu o parte„, a spus Tudorache, precizând că şi Ministerul Sănătăţii trebuie să vină cu o parte din bani.

Dan Tudorache a arătat că a avut o discuţie telefonică, în urmă cu două zile, cu ministrul Sănătăţii.

Domnul ministrul mi-a cerut o intervenţie mai amplă la Spitalul de Arşi. Am spus, da, suntem de acord, dar veniţi cu un proiect sau cel puţin ieşiţi public şi spuneţi că vreţi să închideţi Secţia ATI, şi vreau un asemenea proiect„, a precizat el, adăugând că, în caz contrar, Primăria se va rezuma la cele două luni, perioadă în care secţia este închisă.

În ţara asta, trebuie să îţi asumi, dacă vrei să faci ceva. Sper ca până astăzi să spună clar, mergem la Spitalul de Arşi şi închidem doar pentru două luni sau, pentru o lucrare mai amplă, o să avem nevoie de şase luni„, a mai spus el.

Despre suma pe care Primăria era dispusă să o dea Spitalului de Arşi, de 250.000 de euro, Tudorache a afirmat că i-a transmis ministrului Sănătăţii că, dacă doreşte, poate aloca o sumă mai mare.

Reabilitarea Secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi ar putea fi făcută rapid, dar dacă Ministerul Sănătăţii va dori să fie realizate şi camerele sterile, atunci lucrările ar putea dura şase luni, a declarat, în urmă cu o zi, pentru News.ro, Dan Tudorache, precizând că ambele variante vor fi prezentate ministrului Vlad Voiculescu.

Inspecţia Sanitară a dispus, în 14 iulie, suspendarea activităţii în secţia ATI a Spitalului de Arşi din Capitală, până la remedierea deficienţelor constatate, spitalul fiind amendat cu 6.000 de lei.

Ministerul Sănătăţii preciza atunci că măsurile pe care trebuie să le ia spitalul sunt: igienizarea totală a secţiei ATI, montarea de plase la geamuri acolo unde este nevoie şi remedierea instalaţiei de climatizare.

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a cerut Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov să dirijeze cazurile grave la alte spitale cu secţii de arşi, respectiv la Spitalul Militar, Bagdasar-Arseni, Agrippa Ionescu, Floreasca, iar pentru chirurgie plastică, la Spitalul Universitar de Urgenţă.

Măsurile au fost luate după ce Gazeta Sporturilor a publicat mai multe materiale care au vizat Spitalul de Arşi. Într-unul dintre ele a fost vorba despre o femeie de 68 de ani care a murit la câteva zile după ce i s-a administrat o transfuzie cu altă grupă de sânge, iar în alt caz, un bărbat de 77 de ani, cu arsuri, a murit la câteva zile după ce medicul anestezist Camelia Roiu din acest spital i-a filmat larvele din zona urechilor.

Cookies