MRU: Dacă insistăm, îl facem pe Ponta preşedinte. Nu acesta e drumul nostru

de:
28 iun. 2014
0 Afișari
MRU:  Dacă insistăm, îl facem pe Ponta preşedinte. Nu acesta e drumul nostru

„Regretul meu e că azi avem o dreaptă care s-a războit cu sine şi care a ajuns la un moment dat să guverneze cu PSD. Dacă nu ar fi fost conflicte în interiorul dreptei în ultimii zece ani, PSD nu ar fi fost niciodată la putere, nuu ar influenţat destinele nostre şi azi nu ar conduce Guvernul”, a spus Ungureanu, potrivit Mediafax. 

El a arătat că reprezentanţii dreptei l-au făcut pe Ponta premier şi, dacă insistă, îl vor face şi şef al statului. „Din păcate, noi, din această sală şi alţii care nu sunt aici azi, l-au făcut pe Victor Ponta premier. Iar dacă insistăm, îl facem şi preşedinte. Nu acesta este drumul nostru. Dar tot noi împreună îl putem trimite acasă şi de la Palatul Victoria, şi din drumul său către Cotroceni”, a spus Ungureanu, fost premier.

El şi-a început discursul în faţa delegaţilor Congresului PNL spunând că e foarte plăcut să ştii că există acasă şi în politică. Ungureanu i s-a adresat, separat, şi preşedintelui interimar al PNL, Klaus Iohannis, rostind şi câteva cuvinte în limba germană. „Nu e o preşedinţie uşoară. PNL e un partid mare, cu pretenţii asumate şi justificate. Pe umerii dumneavostră apasă o responsabilitate uriaşă şi cred că e foarte bine să aduceţi un pic de Sibiu la Bucureşti. E nevoie de aşa ceva”, i-a mai spus Ungureanu lui Iohannis, în română de data aceasta.

El a mai spus că pe strada sa politică exist trei case: cea a părinţilor săi, care e PNL, cea a prietenilor săi, care e PDL, şi propria casă. Ungureanu a ţinut, cu acest prilej, să îi mulţumească direct şi preşedintelui PDL, Vasile Blaga, prezent şi el ca invitat la Congresul PNL.

Liberalii îşi vor alege în congresul PNL preşedintele partidului, dintre Klaus Iohannis şi Ioan Ghise, dar şi 31 de vicepreşedinţi dintre cei 56 care s-au înscris în cursă.

În cadrul congresului, pe lângă alegerea noii conduceri a PNL, vor fi adoptate trei rezoluţii propuse de actualul preşedinte interimar al PNL, Klaus Iohannis, pentru fuziunea cu PDL, asocierea la PPE, dar şi desemnarea candidatului din partea liberalilor la alegerile prezidenţiale.

Cookies