ȘTIRI

!MPRO – primul festival de teatru de improvizaţie se pregăteşte de start

În urmă cu 10 ani, regizorul Vlad Massaci a adus din Germania o nouă formulă de spectacol: Teatru Sport, un veritabil meci de teatru improvizat între două echipe de actori, acompaniaţi de un muzician. Spectacolul îşi reia formula luni, de la ora 19:00, pe scena Teatrului de Comedie, în prezenţa echipelor consacrate sub numele de Spartak Cehov şi Shakespeare United. Tot luni, primele 2 oraşe din cele 6 invitate, Bucureşti şi Târgovişte vor susţine primele reprezentaţii de la ora 20:00 – Trupa Freeze, 21:00 – Echipa de Colecţie, respectiv 22:00 – Backstage Boys.

Programul complet al evenimentului, aici.

În teatrul de improvizaţie, echipa de actori creează conţinutul scenelor pe loc, pornind de la o sugestie a spectatorilor şi bazându-se apoi pe anumite „reguli ale jocului” alese pentru momentele respective. Festivalul îşi propune să demonstreze că improvizaţia este mai mult decât un mod de divertisment facil şi că poveştile, scenele şi momentele muzicale deosebite sunt rezultatul unei permanente interacţiuni actori- public.

In cele 7 zile de festival, începând de luni 23 septembrie până duminică 29 septembrie, alte 15 trupe din Iași, Craiova, Târgu Mureș, Cluj și București vor mai urca pe scena teatrului bucureştean. Marţi publicul e invitat să îi urmărească pe cei de la ImproPact, Impro Show, Zis şi Făcut, Liga Improvizatorilor, urmaţi de spectacolele celor de la IMPROvCOMEDY, ImproFUN, Obligo şi Just Push Play programate miercuri.
Toaster, eMISIUNE IMPROsibila, Urban Impro şi Comedy Show vor performa joi, iar vineri, Grupa Mică, Idiot şi Improvisneyland pregătesc spectatorii pentru evenimentele de weekend cunoscute drept All Stars Show, momente în care vor putea fi vazuti cei mai buni improvizatori aleşi de-a lungul săptămânii de către public.
Spectacolele primei ediţii a Festivalului Naţional de Improvizaţie au loc între 23 și 29 septembrie, începând cu ora 19:00 și până la ora 23:00, la Teatrul de Comedie din București. Întregul program este disponibil pe site-ul evenimentului: www.improfest.ro.
Biletele şi abonamentele pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim si la casa de bilete a Teatrului de Comedie, preţul unui bilet la un spectacol fiind de 10 lei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button