Motociclistul reținut, implicat într-un alt deces în trafic. Un biciclist a murit acum 7 ani, iar dosarul încă se judecă

06 aug. 2021
1237 Afișari
Motociclistul reținut, implicat într-un alt deces în trafic. Un biciclist a murit acum 7 ani, iar dosarul încă se judecă
Motociclistul reținut, implicat într-un alt deces în trafic. Un biciclist a murit acum 7 ani, iar dosarul încă se judecă sursa foto

Apar noi informații în cazul care a scandalizat Bucureștiul. Motociclistul arestat pentru uciderea unui tânăr pe trotinetă mai are un dosar penal sub acuzația de ucidere din culpă. În 2014, un biciclist a murit într-un accident. Dosarul încă se judecă de șapte ani de zile și sentința nu a fost dată nici până acum, motiv pentru care bărbatul are cazierul curat. Acum este reținut pentru 30 de zile după ce a aruncat cu o cască într-un tânăr care mergea pe o trotinetă electrică, l-a dezechilibrat, acesta ajungând pe contrasens. Acolo a fost lovit în plin de o mașină care circula regulamentar.

Motociclistul mai are antecedente. Asta chiar este o mare răsturnare de situație în cazul de miercuri în care un motociclist recalcitrant a dus, prin gesturile sale, la moartea unui tânăr care se deplasa pe o trotinetă electrică. Surprinzător este faptul că Laurenţiu Americanu’ mai are un dosar deschis pentru un incident în trafic. Astfel, el este acuzat că în 2014 a provocat moartea unui biciclist în trafic. Totuși, dosarul se judecă încă de acum 7 ani, fără niciun rezultat, motiv pentru ccare acesta are cazierul curat.

Motociclistul mai are deja un dosar penal pentru moartea unui biciclist în 2014

Motociclistul arestat ieri pentru omor după ce a așteptat și apoi lovit un tânăr care se deplasa cu o trotinetă electrică, are antecedente într-un alt caz asemănător. Conform unor surse din Poliție, citate de Europa FM acesta mai are un dosar pe rol care se judecă chiar și în 2021 pentru o faptă din 2014 care este pe rol la Judecătoria de pe lângă Parchetul Sectorului 5.

Inculpatul reținut aseară sub arest preventiv timp de 30 de zile este instructor moto și expert în conducere defensivă. Mai mult, până astăzi făcea parte dintr-un club de motocicliști, dar a fost exclus după ce s-a întâmplat recent.

Ai putea să vezi și asta Ultimele secunde ale tânărului pe trotinetă, filmate de o cameră de bord. Motociclistul, instructor de conducere defensivă, a fost arestat preventiv | VIDEO

Caz ciudat și la fel de mortal și în 2014

Motociclistul, cunoscut sub porecla de Americanu, a fost implicat în 2014 într-un alt accident în care un biciclist de data aceea și-a pierdut viața, conform informațiilor descoperite de Europa FM.

Poliția și Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 au investigat timp de 5 ani fapta, așadar, anchetatorii l-au  trimis pe inculpat în judecată în 2019. De doi ani, dosarul se judecă, iar magistrații nu au dat o sentință finală. Surse judiciare au explicat pentru Europa FM că următorul termen de judecată pentru accidentul din 2014 este în luna septembrie.

Informațiile, cofirmate de Brigada Rutieră

Mai mult, informațiile au fost confirmate de purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutere București.

”Persoana la care faceți referirea a fost implicată într-un eveniment rutier pe raza municipiului București, eveniment soldat cu decesul unui biciclist. În cauză a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, iar la data de 24 septembrie 2019, Brigada Rutieră a înaintat dosarul penal către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, cu propunere legală.”, a transmis Andra Arsintescu, de la Brigada Rutieră.

Cazul a scandalizat Capitala

Incidentul a avut loc miercuri după-amiază, în urma unui conflict spontan în trafic. Ulterior, motociclistul l-a așteptat pe tânărul aflat pe trotinetă și l-a lovit cu casca. Acesta a ajuns pe contrasens unde a fost lovit de o mașină. Mai mult, totul a fost surprins de o cameră de bord.

Cookies