Motociclistul care a provocat moartea trotinetistului a venit cu primele declarații. Cum explică gestul său tragic

07 aug. 2021
741 Afișari
Motociclistul care a provocat moartea trotinetistului a venit cu primele declarații. Cum explică gestul său tragic
Motociclistul care a provocat moartea trotinetistului a venit cu primele declarații. Cum explică gestul său tragic. sursa foto: playtech.ro

Cazul șocant de miercuri în care un trotinetist a murit izbit din plin de o mașină după ce a fost lovit cu o cască de un motociclist nervos capată amploare. Noi informații apar zi de zi, dar recent autorul inidentului teribil a venit cu primele sale declarații și motive pentru care ar fi recurs la acest gest. Mai mult, au apărut noi imagini cu întâmplarea.

După ce vineri s-a aflat că motociclistul violent mai avea antecedente pe șosea, fiind implicat într-un alt deces al unui participant la trafic, de data asta biciclist, lucrurile încep să prindă un oarecare contur. Practic, în 2014, un biciclist de 70 de ani a murit în timp ce traversa o stradă fiind lovit de Laurenţiu Mitici Trica care se afla tot pe motocicletă. Cercetările în dosar s-au prelungit însă cinci ani, iar judecarea a început practic în 2019, însă nici până acum nu a fost dată o sentință în acest caz.

Află de aici Cine este Americanu, motociclistul acuzat că ar fi provocat moartea tânărului pe trotinetă. L-a așteptat în intersecție și a aruncat cu casca după el

Lucrurile se pot complica pentru motociclist după ultimele informații apărute

În prezent, autorităţile îl acuză de omor şi riscă să îşi petreacă următorii 20 de ani în spatele gratiilor, mai ales că mai are antecedente asemănătoare în această direcție. Unde mai pui că era și instructor de condus preventiv, lucru pe care el nu l-a făcut atunci când se afla în trafic.

Procurorii îl acuză pe Laurenţiu Mitici Trica că l-a omorât fără intenţie directă pe tânărul care se afla pe trotineta electrică și cu care cu care se şicanase în trafic. Totuși, să-i facă rău a vrut sigur, mai ales că l-a așteptat la următoarea interesecție pregătit să-l lovească cu casca. De asemenea, după incident, el a fost dat afară și din clubul de motociclism în care activa, dar astea sunt probleme minore pentru el în prezent.

Ce a spus Laurențiu Mitici Trica în fața anchetatorilor

Motociclistul şi-a explicat recent acțiunile sale și în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, el fiind cel care l-a băgat pentru 30 de zile după gratii în arest preventiv. Surprinzător este faptul că bărbatul spune că el a fost de fapt victima unei agresiuni, fiind rănit de bărbatul aflat pe trotineta electrică. Mai mult, ar fi încercat să sune la 112, însă din cauza agitaţiei ar fi tastat un 2 în plus și nu a mai reușit să facă asta, motiv pentru care a ajuns să-şi piardă cumpătul.

Mai mult, spune că ar fi tras pe dreapta deoarece se simţea în pericol şi ar fi încercat doar să-l oprească pe tânărul aflat pe pe trotinetă, nu să îl atace.

„Comportamentul victimei, agresivitatea, l-au convins pe inculpat să-l oprească, putând fi un pericol. Și a existat acea secundă, în care, în încercarea de a opri victima, la acel moment singurul obiect pe care îl avea la îndemână a fost acea cască”, a explicat Tribunalul Bucureşti.

Noi imagini video la dosar cu motociclistul

La dosar mai există, pe lângă mărturiile celor care au fost implicați în teribilul incident, și o serie de imagini video surprinse de la mai multe mașini aflate în trafic care au surprins exact cele întâmplate. Astfel, o cameră arată, de pe aceeaşi parte, fix perioada dinaintea tragediei în care motociclistul depăşeşte coloanele de maşini, parchează, îşi dă casca jos şi o aruncă cu forţa în tânărul aflat pe trotinetă. Un alt rând de imagini sunt surprinse chiar de pe bordul mașinii care a dat peste tânărul proiectat de pe trotinetă după ce a fost lovit cu casca. A fost vorba de o întâmplare de câteva secunde, iar șoferul care circula regulamentar pe cealaltă bandă nu a mai putut să reacționeze.

Vezi și Ultimele secunde ale tânărului pe trotinetă, filmate de o cameră de bord. Motociclistul, instructor de conducere defensivă, a fost arestat preventiv | VIDEO

După aceste informații intrat în posesia lui, judecătorul a decis că motociclistul nu are cum sp fie lăsat în libertate.

„Un bărbat matur, nu un tânăr fără experienţă, nu poate susţine că nu a realizat că lovind cu cască un om aflat pe o trotinetă electrică în mişcare, acesta se poate dezechilibra şi cădea sub o maşină.”, transmite judecătorul, iar între timp motociclistul a contestat arestarea.

Cum s-a petrecut accidentul de acum șapte ani cu motociclistul

Acum şapte ani, motociclistul, care în același timp era și instructor de conducere defensivă, a mai fost implicat într-un accident care s-a soldat cu un mort, un biciclist de 70 de ani.

Atunci, motociclistul, spune Brigada Rutieră a Capitalei, mergea pe Șoseaua Antiaeriană din Rahova, cu o viteză mult trecută de limita legală, estimată la 110 km pe oră, când un biciclist de 70 de ani i-a tăiat calea și a fost lovit în plin. Din cauza rănilor acesta a murit de asemenea la spital. Ulterior, ancheta a arătat că este vorba de o culpă comună, dar, chiar și așa, motociclistul a fost acuzat de ucidere din culpă.

 

Cookies