ARHIVA B365

Motocicliştii şi bicicliştii vor mărşălui sâmbătă, în nordul şi centrul Capitalei

Sâmbătă, în intervalele orare 13:00 – 13:30 şi 15:00 – 16:00, se vor desfăşura două marşuri de conştientizare a opiniei publice cu privire la mersul pe două roţi, sens în care Brigada Rutieră a Capitalei va dispune măsuri specifice din competenţă în sensul restricţionării / fluidizării traficului rutier, în conformitate cu prevederile avizului Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Astfel, în intervalul orar 13:00 – 13:30, motocicliştii şi mopediştii se vor deplasa pe traseul: Romexpo – Piaţa Montreal – şos. Kiseleff – Arcul de Triumf – şos. Kiseleff – Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – bd. Naţiunile Unite – bd. Libertăţii – Piaţa Constituţiei.

În intervalul orar 15:00 – 16:30, bicicliştii se vor deplasa pe acelaşi traseu.

Deplasarea participanţilor se va face pe partea carosabilă, pe banda 1 de circulaţie.

Cu această ocazie se lansează şi Campania Brigăzii Rutiere Bucureşti în colaborare cu o asociaţie moto din Capitală „Iubim două roţi!”.

Campania se adresează conducătorilor de autovehicule în sensul conştientizării acestora că în trafic se află şi conducători de vehicule pe două roţi.

Scopul campaniei este de reducere a numărului de accidente rutiere în care sunt implicaţi participanţii la trafic din această categorie.

Brigada Rutieră a Capitalei solicită conducătorilor de autovehicule:

* să evite să circule, pe cât posibil, în perimetrul adiacent locului de desfăşurare a evenimentului;

* să folosească autovehiculele personale cât mai puţin pentru a evita blocajele de trafic şi să opteze pentru mijloacele de transport în comun;

* să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate sau cât mai departe de locul de desfăşurare a evenimentului;

* să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate;

* să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei şi recomandările poliţiştilor care se află în punctele de deviere;

* să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de participanţi şi să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Problemele din trafic pot fi sesizate la numărul de telefon 021.9544.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button