„«Motociclist» periculos pe Geniului!” | Apariție simpatică în traficul din București: tipa cu bluză vaporoasă, care “gonește” pe scuter mini. Sau cărucior electric?

10 iul. 2023
768 afișări
"«Motociclist» periculos pe Geniului!" | Apariție simpatică în traficul din București: tipa cu bluză vaporoasă, care “gonește” pe scuter mini. Sau cărucior electric? | Sursa foto: Infotrafic București și Ilfov / Facebook

Într-o dimineață ca oricare alta de luni, în care traficul din București este aglomerat, iar șoferii se grăbesc spre muncă, o bucureșteancă haioasă și-a făcut apariția și a amuzat trecătorii.

„Motociclist periculos”

O bucureșteancă și-a pus casca, tocurile și o bluză voluptoasă, s-a urcat pe un mini scuter (sau un cărucior electric, nu este clar) și a pornit la drum prin București.

A fost de-a dreptul simpatică și a amuzat mai mulți șoferi care așteptau, alături de ea, culoarea verde a semaforului.

Această întâmplare a avut loc pe Bulevardul Geniului, potrivit spuselor unei membre a paginii „Info Trafic București și Ilfov”, care a și fotografiat-o pe femeie și a postat-o pe Facebook, alături de descrierea:

Motociclist periculos pe Bd. Geniului.” – G. D.

Un bucureștean s-a luat de femeia care a postat imaginea pe Facebook, spunându-i că se plictisește în mașină:

Bănuiesc că te-ai plictisit în mașină…” a scris D. C.

Un alt bărbat a spus că bucureșteanca a procedat corect atunci când s-a urcat pe scuter, pentru că evită mai ușor traficul din București și se deplasează mai repede la destinație.

Râdeți voi, dar prin traficul ăsta e mai ok așa!” – A. I.

14 pro și contra mersului pe scuter prin București

Unii bucureșteni aleg să renunțe la mersul cu mașina și își cumpără scutere sau trotinete electrice, pentru că este un mod mult mai eficient de a te deplasa prin oraș.

Însă, mersul pe scuter vine cu bune și cu rele.

Potrivit 4tuning.ro, există mai multe motive pro și contra mersului pe scuter. Poate fi atât eficient, cât și periculos.

PRO

 •  Parchezi oriunde dorești

Dacă te duci în centru, acolo unde este o mare minune să găsesti un loc de parcare, ai face bine să mergi pe două roți. Scuterul poate fi parcat oriunde dorești, oriunde ai treabă, pe trotuar, în fața scarii sau în fața porții de intrare.

 •  Consumul redus

Un scuter bine reglat, cu un carburator curat, îți va consuma circa 3-4 litri/100 km în mediul urban. Ceea ce nu este deloc rău, nu?

 •  Te miști mult mai repede prin oraș

Daca dai de o coloană pe Magheru în care zac bară la bară câteva mii de automobile, dacă ești pe scuter te strecori ușor și ajungi în fața tuturor. De fapt, cam așa stă treaba în orice situație aglomerată: cu scuterul te bagi, ocolești, depășești și scapi de aglomerație imediat.

 • Întreținere foarte ieftină

Din când în când, pe langă benzină, mai trebuie să bagi și ceva bani în scutere. Dar numai o fracțiune din cât ai băga într-o mașină.

 • Poluezi aerul mai puțin

Pentru că un scuter cu un singur piston sau un motor cu două pistoane, va elimina noxe poluante infinit mai scăzute decât orice automobil din trafic. Și pentru că un scuter are consum de carburant redus, e clar că și noxele vor fi mici.

 • Nema rovinieta, taxe mai mici

Scuterele, la fel ca motocicletele, nu plătesc rovinieta.

 • Senzația inegalabilă de libertate

Evident, nu se compară cu plăcerea de a merge cu o motocicletă, însă discutăm de mersul în mediul urban, prin aglomerație și haos. Dar câteodată, când prinzi orașul mai gol și străzile libere, e o adevărată plăcere să mergi seara, pe răcoare, pe două roți, simțind aerul care te lovește în piept.

CONTRA

 • Victima șoferilor needucați

Primul aspect negativ atunci când mergi pe scuter este că te vei lovi, vrând-nevrând, de glumele șoferilor și de scrum aruncat pe geam.

 •  Adio aer condiționat
Cu scuterul mergi și când e caniculă, nu doar seara, la răcoare, sau în lunile de primăvară și toamnă. Așa că în trafic aglomerat, când stai la semafor, te vei încălzi cu siguranță.
 • Ușor de furat

Din păcate, dacă nu ai vreun garaj sau curte personală încuiată, riști să rămâi fără scuter.

 • Atenție la stropirea parbrizelor

Dacă nimerești în mers sau la semafor în spatele unei mașini a cărei șofer se gândește că este un bun moment să își spele parbrizul, să te ții bine. Mai ales dacă nu are diuzele reglate. Pentru că vei fi udat destul de bine, pe tricou, jachetă, scuter, pantaloni și pe viziera căștii.

 •  Noxele mașinilor din fața ta

Ești pe scuter în plină aglomerație, într-o zi toridă de vară, în Bucureștiul înghesuit. Înconjurat de mașini, majoritatea cu aerul condiționat pornit și cu geamurile închise, tu și cu a ta cască open-face sunteți singurii care inhalează noxe nocive de la mașinile diesel din fața ta.

 • Pericol crescut

Pe motocicletă sau scuter e clar că ești mai vulnerabil. Deoarece nu ești la fel de vizibil de către alți șoferi ca și cum ai conduce o mașină. Nu sunt deloc puține accidentele în care scuteriștii au pățit-o pentru că nu au fost văzuți de șoferi.

 • Vine ploaia, adio scuter

Când plouă sau vine zăpada, un lucru e clar: lași scuterul acasă. Nu vrei să mergi când asfaltul este umed sau când este gheață și zăpadă. Pentru că e doar o chestiune de timp până când vei cadea și poate vei fi rănit grav.

Te-ar putea interesa și:

Cookies