Motociclete cu defibrilator şi echipament de resuscitare pentru urgenţele din Capitală

de:
12 aug. 2011
0 Afișari
Motociclete cu defibrilator şi echipament de resuscitare pentru urgenţele din Capitală

„Motocicletele vor fi dotate cu defibrilator, echipament de resuscitare, stingător şi oxigen. Astfel, dacă ajunge la un caz de stop cardiac, paramedicul de pe motocicletă poate defibrila pacientul, având dotarea minimă necesară pentru a salva o viaţă, exact după standardele europene”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Şimleu Silvaniei, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, citat de mediafax.ro.

Potrivit sursei citate, cele două motociclete au fost achiziţionate din fondurile obţinute de la populaţie prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit către SMURD  (Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare).

Arafat a explicat că situaţia Capitalei este una aparte, întrucât are un centru istoric unde unele străzi sunt greu accesibile maşinilor de intervenţie. De asemenea, în Bucureşti „circulaţia rutieră este bară la bară” şi ambulanţa nu poate trece, astfel că până ajunge la faţa locului pot trece 10-15 minute, lucru care reduce şansele de salvare a pacientului.

Cookies