BAZAR

MOTIVUL ŞTIINŢIFIC pentru care oamenilor le place vocea lui Morgan Freeman

Motivul pentru care vocea lui Freeman place unui număr foarte ridicat de oameni are şi o explicaţie ştiinţifică, potrivit descoperă.ro.

Unele dintre vocile pe care le auzim tot timpul formează fundalul vieţilor noastre„, spune Pamela Rutledge, directorul centrului Media Psychology Research Center.

Ea spune că toate filmele în care l-am privit pe Freeman în roluri pozitive se adaugă şi că, dacă actorul i-ar spune cuiva să facă ceva anume, acea persoană nu ar spune nu. Cu toate acestea, există şi o explicaţie complexă, pur ştiinţifică. În timpul experimentelor, oamenii percep vocile joase ale bărbaţilor ca fiind mai puternice şi mai atrăgătoare decât cele cu sunete mai înalte.

Secretul vocii lui Morgan Freeman, spus chiar de el în clipul de mai jos:

 

Nu este suprinzător că Morgan Freeman este folosit pentru înregistrări audio, pentru că vocea sa este percepută ca fiind cea a unui bărbat puternic, dominant„, spune Casey Klofstad, profesor la Universitatea din Miami şi cercetător cu privire la felul în care societatea şi biologia influenţează felul în care luăm decizii.

Dacă vrei să îţi îmbunătăţeşti sunetul vocii, cască mult. Acest lucru îţi relaxează muşchii gâtului. Îţi relaxează corzile vocale, iar imediat ce acest lucru se întâmplă, tonalitatea scade. Cu cât ai vocea mai joasă, cu atât sună mai bine„, a declarat Morgan Freeman.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button