Motivul dubios pentru care un constructor de avioane merge cu STB-ul prin București

25 aug. 2022
1197 Afișari
Motivul dubios pentru care un constructor de avioane merge cu STB-ul prin București
Diana Popescu: Motivul dubios pentru care un constructor de avioane merge cu STB-ul prin București

August e pe sfârșite. Bucureștenii (ca și restul locuitorilor planetei) par hotărâți să profite de ce-a mai rămas din vară. Și, firește, din vacanță. Și, fiindcă distracția cea mai ieftină e ori în vehiculele STB-ului, ori în parcuri, și unele, și celelalte sunt la mare căutare. Și – previzibil – arhipline.

🚲 Pe strada noastră, un bunic în formă impecabilă (purtător de pantaloni scurți și pantofi de alergat) și o bunică toată-n roz flanchează o puștoaică de vreo 4 ani, care se cam clatină pe bicicletă. Merg vioi de-a stânga și de-a dreapta ei și o încurajează:

– Nici să nu te gândești că te lăsăm să cazi! Tu stai dreaptă și privește în față! Privește numai în față! Știi cum? EXACT ca atunci când ești la volan! 😍

🚌 În 368, un puști de vreo 5-6 ani stă pe scaun și, după ce aude vocea înregistrată care anunță numele stațiilor, îi raportează entuziast bunică-sii care dintre ele urmează: „Lo-co-te-nent Nicolae Găină!”, „Pro-fe-sor-doc-tor Rainer!”, „Carol Davila!”. Aici i se activează curiozitatea:

– Buni, cine a fost Carol Davila?

Buni tace. Copilul își așteaptă răspunsul. După câteva clipe de liniște, intervine salvator un homeless: 

– Cine să fie? Un scriitor! Că doar nu vreun criminal!

🚌  La locul de joacă de lângă stația lui 137, două puștoaice de 8-9 ani se amuză, dându-se pe burtă pe toboganul pentru preșcolari și schimbând strategii de Fortnite. Lângă o tufă, cinci găligani dezbat un mix de Black Friday și sisteme de securitate pentru garaje. Pe o bancă stă un bătrânel din a cărui pungă de Lidl răzbat, la rând, mai multe șlagăre cu Jennifer Rush.

Adevăratul „Stranger Things” se scrie în Drumul Taberei.

👨‍🔬 Un tip de vreo 30 de ani, cu aer de pârâciosu’ clasei care locuiește cu părinții, se uită de sus la ceilalți călători, în timp ce vorbește la telefon. Suficient de tare încât să se audă pe-o rază de minimum 30 de metri.

 – Dacă-ți trebuie zugrav, suni la ăia. Dacă vrei să-ți proiectezi un avion, vii la mine, că mă ocup de asta de cel puțin 10 ani! 

O proiecta el avioane, dar se-nghesuie-n tramvai cu noi, prostimea. E limpede, țara asta nu-și prețuiește valorile.

🚌 Puști de 8-9 ani, afișând un aer ostentativ bosumflat, în autobuz cu bunică-sa: 

– Am făcut alergie la fursecurile tale! Cred că semăn cu tata!

Nu știu exact ce-a moștenit: o intoleranță sau niște tupeu.

🌳 În Parcul Moghioroș, trei băieței de 4-5 ani escaladează salcia sub care ne-am întins pătura. Dezbat cele mai bune metode de cățărare, cu aerul savant cu care un adult ți-ar explica accelerarea particulelor.

Pentru o clipă, unul dintre ei se oprește și, cu o mină solemnă, îi comunică vecinului de cracă:

– Vreau să te salut!

Îi face semn să se apropie și-i șoptește, pe cât de grăbit, pe atât de încântat:

– Căcatpuță!

Până să se dezmeticească interlocutorul, sare din copac și-o ia la goană hohotind.

🚌  Linia 368, secția ”Trenduri medicale”.

Două doamne discută relaxat despre diverși cunoscuți. Una dintre ele se pronunță  pe ton aproape admirativ: ”Ce la modă e chestia asta cu atacu’ cerebral, toată lumea face, domnule!”. 

Mai că te-aștepți să lanseze vreun designer colecția toamnă-iarnă 2022.

Nota B365.ro – Punem aici și alte capitole din #CronicileSTB

Cookies