BAZAR

Motivele pentru care merită să te muți la țară pentru o viață liniștită (P)

Dacă te-ai săturat de ritmul alert de viață de la oraș, de zgomot, trafic intens și îți dorești mai mult spațiu, liniște și aer curat, o soluție ar fi să te muți la țară. În mediul rural o să fii mereu înconjurat de natură, vei avea parte de un peisaj superb, iar stresul se va diminua. Iată motivele pentru care merită să îți iei o casă la țară și să renunți la traiul de la bloc. 

Natura la discreție

În mediul rural o să fii mereu înconjurat de natură, iar în fiecare dimineață vei respira aer proaspăt și curat. O să fii înconjurat de flori, de pomi, vei avea animalele prin preajmă, iar liniștea te va cuprinde. Imaginează-ți cum va fi momentul acela în care îți vei savura cafeaua în timp ce admiri peisajul pitoresc. În plus, nu vei mai fi înconjurat doar de blocuri, ci de o priveliște care îți va da energia necesară să îți începi ziua.

Curte și teren

La țară vei avea posibilitatea să ai, în sfârșit, suficient spațiu la dispoziție, spre deosebire de viața la bloc. În plus, o să ai și o curte, unde să te plimbi în voie, să te joci cu câinele sau să îți inviți prietenii la un grătar. De asemenea, vei avea propriul teren, unde să cultivi ceea ce îți dorești, de la cereale, la vie sau o grădină. Totuși, înainte să semnezi actele de cumpărare pentru noua ta proprietate, informează-te despre taxele aferente acestei tranzacții, mai precis la impozit locuinta, ca să te pui la punct cu taxele.

Legume și fructe proaspete

Pentru că vei avea suficient pământ la dispoziție, indiferent că e vorba de doar o parcelă sau de hectare întregi, te poți apuca de horticultură. Mai precis, să plantezi și să recoltezi. Poți începe cu o mică grădină, unde să plantezi legume, pentru a te bucura de gustul lor proaspăt, de țară, fără să mai apelezi la supermarketuri. De asemenea, poți să îți amenajezi și o mică livadă, cu pomi fructiferi, ca să ai fructe proaspete la discreție. În felul acesta vei deveni autonom din punctul de vedere al hranei. În plus, cămara ta va fi mereu plină cu bunătăți. Vei avea posibilitatea să testezi atâtea rețete, de la zacuscă, bulion, până la dulceață sau gem, cu siguranță vei trece iarna cu bine.

O mini fermă

Un alt avantaj pe care îl ai în mediul rural, spre deosebire de oraș, este faptul că poți să crești animale, deci să devii un mic fermier. Deci, vei avea mereu la dispoziție carne proaspătă, ouă, lapte și brânză, fără să te mai deplasezi la magazin. Poți începe să crești câteva păsări, poate un porc, pentru Crăciun, iar pentru lapte și brânză, poți apela la vaci, oi sau capre. Iar dacă ai de gând să muncești pământul, îți va prinde bine un cal, datorită forței de muncă pe care o are. Nu uita că aici animalele de companie, precum câinii și pisicile, vor gusta din libertate, fiindcă vor avea suficient spațiu la dispoziție, spre deosebire de viața de la bloc.

Mai puțină poluare fonică

În sfârșit, vei avea parte de liniștea pe care o căutai. Nu vei mai fi trezit de sunetul bormașinii, nu vei mai avea parte de vecini gălăgioși și de petreceri surpriză, când îți dorești să te odihnești, iar muncitorii nu vor mai lucra în fața casei tale. Fără muzică dată la maximum, fără claxoane sau trafic. Aici te vei bucura de o oază de liniște, unde te poți relaxa, odihni, iar stresul te va lăsa în pace. La țară tu îți vei seta propriul ritm.

Dacă traiul de la bloc nu te mai satisface, atunci dă-i o șansă mediului rural și ia în considerare să te muți definitiv la țară și să începi o viață nouă, în inima naturii.

Sursă foto: shutterstock.com


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button