Motivele pentru care cazinourile online ne cer identificare (P)

19 feb. 2024
20 Afișari
Motivele pentru care cazinourile online ne cer identificare (P)
Motivele pentru care cazinourile online ne cer identificare (P) | Sursă foto: Sloturipetocuri.ro

Dacă ți-ai făcut profil de utilizator pe site-urile cazinourilor online ai observat că după crearea contului de jucător, ți se cere să îți faci și verificarea contului, procedură cunoscută și sub numele de identificare sau KYC – “Know Your Customer” (“Cunoaște-ți clientul”, tradus în limba română). De obicei, ai la dispoziție o lună pentru a face acest lucru.

Etapa de identificare este foarte simplă. Cazinoul îți cere să trimiți o copie a cărții de identitate și/sau o factură de utilități care să arate că locuiești la adresa pe care ai dat-o când ți-ai făcut contul de client. Uneori se solicită și un extras de cont bancar.

Procesul KYC este folosit pentru a se asigura operatorii de jocuri de noroc că persoana care și-a creat profil pentru a juca este reală și respectă legea în ceea ce privește jocurile de noroc.

Este bine să știi că lipsa identificării nu îți oferă acces la toate serviciile și promoțiile oferite de cazinou, precum rotiri fără depunere, bani gratis pentru a juca și multe altele.

Înainte de a afla de ce cazinourile cer jucătorilor să parcurgă procedeul de verificare a identității, este important să fii conștient de faptul că nu este nici un pericol dacă ți-ai furnizat datele personale reale la operatorul de jocuri de noroc. Cazinourile licențiate sunt firme serioase, legale, cu cifre de afaceri de ordinul zecilor, poate chiar sutelor de milioane de dolari, care vor doar să respecte regulile țării în care își desfășoară activitatea.

Motivele generale ale cerințelor ID

În România și în celelalte țări în care jocurile de noroc sunt legale, cazinourile sunt obligate prin lege să ceară verificarea identității clienților pentru a preveni asocierea jocurilor de noroc cu infracționalitatea, pentru a se asigura că tot ceea ce ține de practicarea jocurile de noroc este corect și pentru a-i feri pe minori de acest tip de jocuri.

Operatorii de jocuri de cazinou care nu respectă aceste reglementări pot fi amendați drastic, se pot alege chiar cu pierderea licenței de funcționare sau închiderea cazinoului.

Nici clienții care nu se conformează procedurii de identificare nu scapă de consecințe. Într-o primă fază nu își vor putea retrage deloc câștigurile sau le vor putea retrage cu întârziere, iar apoi le sunt desființate conturile de jucători.

În plus, cei care folosesc acte de identitate false, s-ar putea să fie trași la răspundere legal, fie prin amenzi, fie prin pedepse mai serioase pentru fals și uz de fals.

Prevenirea spălării banilor

Procesul de spălare a banilor presupune “plimbarea” banilor obținuți ilegal astfel încât să se mascheze sursa ilegală a acestora. Este foarte bine cunoscut faptul că jocurile de noroc sunt una dintre cele mai frecvente metode folosite pentru spălarea banilor.

Banii obținuți ilegal sunt depuși pe site-urile de jocuri de noroc pentru a-i face să pară că provin dintr-o sursă legitimă de finanțare sau pur și simplu sunt folosiți pentru finanțarea cazinourilor.

După introducerea obligativității verificării identității există un mai mare control asupra activităților de spălare de bani. Toți membrii cazinourilor sunt obligați să prezinte cărți de identitate, dovada adresei și extrase bancare, care dovedesc sursa banilor.

Dacă operatorii cazinourilor observă ceva suspect, ei le cer jucătorilor să facă dovada că banii sunt legali, dar dacă jucătorii nu reușesc acest lucru, cazinoul le anulează contul de client și pot chiar să îi dea pe mâna autorităților.

Cazinourile online care sprijină spălarea de bani își pierd licența și răspund penal.

Prevenirea prezenței minorilor

Minorii nu au voie să participe la jocuri de noroc, potrivit legii. Vârsta legală pentru gambling variază de la o țară la alta. În România și în majoritatea țărilor din Europa este 18 ani, iar în SUA variază între 18 ani și 21 de ani, în funcție de fiecare stat în parte.

Pentru protejarea copiilor, cazinourile online trebuie să fie stricte în evaluarea vârstei clienților lor. Trimiterea cărții de identitate stabilește dacă jucătorul este minor sau nu.

Operatorii vor verifica dacă actul de identitate este real și dacă vârsta înscrisă pe el este adevărată. Tehnologia actuală permite falsificarea cu ușurință a oricărui document, de aceea cazinourile confruntă datele din actul de identitate cu cele din bazele de date oficiale ale statului.

Prevenirea fraudei

Prin procesul de identificare, cazinourile îi împiedică pe cei care vor să își creeze mai multe conturi pe aceeași platformă pentru a-și manipula șansele de câștig. De regulă, aceste persoane folosesc identități false și/sau furate pentru a se înregistra pe site-urile cazinourilor online.

De asemenea, este prevenită folosirea de carduri furate pentru alimentarea cu bani a conturilor de jucător.

Uneori, unii jucători profită de politica de rambursare pusă la dispoziție de cazinouri. Aceștia creează intenționat dispute cu cazinoul pentru a-și lua banii înapoi în mod ilegitim. Ei abuzează de această politică pentru a-și putea reduce pierderile.

Astfel de activități sunt ilegale și dacă cineva este prins poate fi sancționat în funcție de gravitatea faptei.

Concluzie

Așadar, solicitarea de către cazinou a unor documente cu datele tale personale este o practică legală, foarte bine organizată și care este atât în beneficiul cazinoului cât și al jucătorului. Nu uita sa joci responsabil!

Poți fi sigur că atunci când îți furnizezi datele tale personale către cazinouri licențiate, informațiile sunt în deplină siguranță.

Cookies