ARHIVA B365

Motivarea judecătorilor: Patronul Mediafax, Adrian Sârbu, a dat vina pe angajați

„În ce priveşte susţinerea inculpatului în sensul că nu ar fi ştiut nimic în legătură cu procedeele evazioniste deja expuse, care au fost puse la punct exclusiv de angajaţii săi, fără ştirea sa, Curtea constată caracterul complet neplauzibil al acesteia”, se menționează în Încheierea instanței, scrie libertatea.ro.

Judecătorii nu l-au crezut pe Adrian Sârbu, mai ales că „inculpatul este principalul şi singurul beneficiar al faptelor cu privire la care există presupunerea rezonabilă că a fi fost săvârşite de angajaţii săi. Curtea nu poate observa vreun avantaj direct, obţinut de angajaţii cu funcţii de conducere din cadrul grupului Mediafax în urma comiterii acestor fapte. De asemenea, este de neconceput ca inculpatul, persoană cu o deosebită experienţă în domeniul comercial, să nu verifice timp de ani de zile activitatea unor societăţi în care investise sume imense de bani”.

Nu în ultimul rând judecătorii au constatat că Adrian Sârbu a dispus distrugerea unor probe: „Curtea reţine totodată şi că, după cum s-a arătat deja la pct. I al prezentei încheieri, mai multe persoane audiate în cauză ….. – au arătat că după demararea controalelor la societăţile din grupul Mediafax, inculpatul Sârbu Adrian a solicitat angajaţilor săi să şteargă de pe calculatoare diverse documente care ar fi putut avea caracter incriminator, aspect care, la rândul său, constituie un argument pentru privarea de libertate a inculpatului”.

Adrian Sârbu se află, momentan, în spatele gratiilor. Decizia definitivă aparține, totuși, judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție, care urmează să ia în discuție dosarul Mediafax.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button