Motivarea instanţei privind eliberarea lui Copos: Închisorile din România sunt suprapopulate

de:
20 mai 2015
1 Afișari
Motivarea instanţei privind eliberarea lui Copos: Închisorile din România sunt suprapopulate

În motivarea instanţei privind eliberarea condiţionată a lui George Copos se precizează că acesta a scris cinci cărţi, şi-a ispăşit fracţia din pedeapsă în conformitate cu vârsta, dar şi faptul că închisorile din România sunt suprapopulate.

Copos a fost eliberat condiţionat, pe 7 aprilie, după ce a stat un an şi o lună în Penitenciarul Jilava. În vârstă de 62 de ani, George Copos a executat o treime din pedeapsa de patru ani, rezultată din condamnarea la 3 ani şi 8 luni de închisoare în martie 2014, în Dosarul Transferurilor, şi la 4 ani de închisoare în august 2014, în Dosarul Loteria.

George Copos a scris cinci cărţi în închisoare, fapt ce a grăbit eliberarea sa condiţionată, însă pentru una dintre lucrările sale a fost acuzat de plagiat. Printre cărţile care l-au ajutat să iasă din penitenciar se află „Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI”, o lucrare ştiinţifică a cărei elaborare necesită multă muncă de documentare. Istoricul Cătălin Parfene susţine că lucrarea respectivă are acelaşi titlu ca al lucrării sale de master. În plus, profesorul care a coordonat ambele lucrări este acelaşi, dr. Stelian Brezeanu.

Cookies