ARHIVA B365

Motivarea DNA pentru arestarea lui Dan Șova: Lăsarea lui în libertate, de neacceptat

„Lasarea in libertate a suspectului Sova Dan Coman, in perioada urmatoare, este de neacceptat, in conditiile in care actiunile acestuia sunt in mod vadit orientate in scopul obstructionarii anchetei, fapt ce pericliteaza grav obiectivele de interes public ale urmaririi penale”, susțin procurorii DNA, potrivit Adevarul.ro.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a cerut, vineri, arestarea senatorului Dan Sova, fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a transmis procurorului general al PICCJ referatul cauzei, in vederea sesizarii Senatului, pentru formularea cererii de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a senatorului Sova Dan Coman, cu privire la savarsirea a trui infracțiuni de complicitate la abuz in serviciu.
Procurorii spun ca, in perioada 2007-2009, Dan Sova a semnat mai multe contracte si acte aditionale incheiate intre Complexele Energetice Rovinari si Turceni, pe de o parte, si SCA „Sova si Asociatii”, pe de alta parte.

De asemenea, in cursul anului 2010, din dispozitia lui Dan Sova s-au distrus toate hardurile calculatoarelor societatii de avocati cu scopul de a compromite toate documentele si corespondenta purtata pe mail intre societatea de avocati si conducerile celor doua complexe energetice.

Dan Sova a venit, marti, la Comisia juridica pentru a-si studia dosarul, unde a stat aproximativ opt ore.

Potrivit presedintelui Comisiei juridice, Catalin Boboc, Dan Sova urmeaza sa fie audiat in comisie, miercuri, iar la ora 13,00, senatorii urmeaza sa dea un vot cu privire la solicitarea primita de la DNA.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button