ȘTIRI

Motivarea deciziei Tribunalului Bucureşti, prin care a fost arestată directoarea de la Bolintineanu

Femeia este cercetată pentru trafic de influenţă, fiind demisă de la conducerea unităţii de învăţământ.

În motivarea deciziei, instanţa arată că „are în vedere periculozitatea faptei pentru care inculpata este cercetată, dată de importanţa valorii sociale ocrotite penalmente, fapta fiind cu atât mai gravă cu cât inculpata a pretins bani în vederea folosirii influenţei, calitatea inculpatei, respectiv aceea de director al Liceul Teoretic D.B. din B., precum şi împrejurările în care a pretins banii”.

Tribunalul mai arată, conform Rtv.net, că „se creează în rândul liceenilor şi persoanelor care urmează cursurile la fără frecvenţă opinia că pot promova examenul de bacalaureat fără a fi nevoie să înveţe, ci doar contra unei sume de bani”.

Fosta directoare a Liceului „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală, Costica Vărzaru, cercetată pentru fraudă la bacalaureat, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, printr-o decizie luată marţi de Tribunalul Bucureşti, care nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel a Capitalei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au stabilit că, în perioada mai-iunie, în calitate de director al Liceului Teoretic „Dimitrie Bolintineanu” din Bucureşti, Costica Vărzaru a pretins şi a primit sume de bani de la elevi înscrişi la examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2013, pentru a-şi folosi influenţa pe lângă membrii Comisiei de bacalaureat din Centrul de examen al unităţii de învăţământ, astfel încât aceştia „să nu îşi îndeplinească în mod corespunzător atribuţiile de serviciu pe parcursul desfăşurării examenului”.

„Ulterior, inculpata a şi efectuat demersuri în acest scop, urmărind să fie desemnaţi anumiţi supraveghetori permisivi, precum şi o comisie care putea fi influenţată în sensul realizării unor fraude în desfăşurarea examenului”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Cinci profesori din comisia de examen şi 32 de profesori supraveghetori la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” au fost audiaţi luni la Poliţia Capitalei, în cazul suspiciunilor de fraudă la proba de limba română a examenului de bacalureat. După ce au fost audiaţi, aceştia au fost lăsaţi să plece, singura reţinută fiind fosta directoare a liceului, Costica Vărzaru.

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button