CCR motivează decizia privind tricoul lui Băsescu: Preşedintele nu a încălcat Constituţia

de:
18 iun. 2014
0 Afișari
CCR motivează decizia privind tricoul lui Băsescu: Preşedintele nu a încălcat Constituţia

Judecătorii au motivat respingerea sesizării, spunând că fotografiile în care Traian Băsescu apare alături de mai mulți membri ai PMP, purtând un tricou cu sigla partidului, nu au legătură cu atribuțiile constituționale pe care președintele trebuie să se respecte. În plus, CCR a explicat faptul că fotografiile cu președintele Traian Băsescu și membri ai PMP surprind o ipostază privată.

Guvernul a cerut analizarea posibilității existenței unui confict de natură constituțională între Executiv și Președinte. 

Implicarea președintelui, prin susținerea unui partid la euroalegeri, încalcă dispoziţiile articolului 80 „Rolul preşedintelui” din Constituţie, acuză Guvernul. 

Premierul Victor Ponta a arătat, la 5 mai, că preşedintele are drept de vot, dar nu şi de a se implica în campania electorală, interdicţie aplicată şi în cazul altor categorii profesionale, explicând astfel că un prefect, un subprefect, un înalt funcţionar public şi un profesor îşi pierd imediat locul de muncă, iar un judecător şi un ofiţer sunt excluşi tot imediat din magistratură, respectivă din armată dacă se implică în acţiuni cu caracter electoral.

Cookies