Motivarea arestării:Oprescu a mulțumit când i-a fost dată mita pentru lucrările la palatul Mogoșoaia

de:
16 sept. 2015
0 Afișari
Motivarea arestării:Oprescu a mulțumit când i-a fost dată mita pentru lucrările la palatul Mogoșoaia

„Că inculpatul cunoștea proveniența ilicită a sumei de bani primită, rezultă în mod clar din conținutul dialogului purtat cu Popa Bogdan Cornel, în locuința sa, când imediat după remiterea banilor, spunându-i-se ’25 de la Mogoșoaia’, reacția inculpatului a fost aceea de a spune ‘Da, da, da! Mulțam!’ (…). Întrebat cu privire la acest aspect, inculpatul Oprescu Sorin Mircea a declarat în fața judecătorului că nu a auzit particula ‘Mogoșoaia’, întrucât la acel moment îl conducea spre ieșire pe doctorul (…), care venise în vizită”, se arată în motivare, potrivit Agerpres.

Schimbul de replici dintre primar și cel care i-a înmânat suma de bani apare în interceptările de la dosar, conform sursei citate.

Explicația dată de Sorin Oprescu nu a fost considerată credibilă de instanță, care a apreciat că „informația primită de la denunțător: ’25 de la Mogoșoaia’ nu este deloc amplă, iar fraza este extrem de scurtă, pentru a putea fi asimilată în întregime, cu foarte multă ușurință”.

În plus, instanța a constatat că din probele de la dosar rezultă că Bogdan Popa a rostit acea frază în timp ce îi înmâna lui Oprescu punga de cadouri în care se afla suma de bani, iar răspunsul inculpatului ‘Da, da, da! Mulțam!’ a venit cu promptitudine. De asemenea, s-a constatat că o vizită a doctorului despre care vorbea inculpatul nu a avut loc în acea seară.

Pe 7 septembrie, magistrații Tribunalului București au admis propunerea DNA de arestare preventivă a lui Sorin Oprescu, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Măsura a fost contestată la Curtea de Apel București, care pe 14 septembrie a confirmat decizia primei instanțe.

Cookies