ARHIVA B365

Amendă pentru „scandări împotriva regimului politic actual” de la jandarmi FACSIMIL

Consilierul general Florin Alexe a declarat luni că a fost agresat duminică, în jurul orei 19:15, în timp ce se afla la protestele din Piaţa Universităţii. El se afla în piaţă împreună cu alţi colegi de la Tineretul Liberal. Iniţial, jandarmii au dat cu gaze lacrimogene, cu toate că protestatarii erau paşnici. Florin Alexe spune că el vorbea la telefon în timp ce a fost declanşat atacul jandarmilor.

Unul dintre colegii de protest al lui Alexe a fost bătut până i s-a făcut rău, iar consilierul general, împreună cu cei doi fraţi Surugiu, preşedinte şi vicepreşedinte al studenţilor liberali, au fost urcaţi în dubă şi duşi la Secţia 15. Acolo, ei au fost ţinuţi timp de patru ore, fără a avea dreptul să dea vreun telefon, pentru că „asta se întâmplă doar în America” – după cum spuneau poliţiştii.

După ce au fot reţinuţi fără motiv timp de patru ore, au fost întocmite procese verbale de amendă celor trei tineri liberali. Florin Alexe a fost amendat cu 200 de lei pentru că „a produs larmă şi zgomot ce au dus la identificarea sa”, dar unul dintre cei doi fraţi Surugiu a fost amendat pentru „scandări împotriva regimului actual” – conform procesului verbal. Procesele verbale au fost întocmite de jandarmii de la UM 0599 Ploieşti.

Florin Alexe a mai declarat că avea asupra sa atât legitimaţia de consilier general al Municipiului Bucureşti, cât şi una de jurnalist, dar poliţiştii şi jandarmii nu au ţinut cont de niciuna dintre ele. Ca urmare, liberalul va da în judecată Jandarmeria, a trimis deja o plângere la Parlamentul României şi va trimite una şi la Parlamentul European.

Vezi aici facsimilul Procesului verbal.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button