Motanul Tomiță a poftit o Crăciuniță, și-a făcut pofta și-a început distracția. Best of pocinoage de pisici și căței de la noi din București, de aceste sărbători

30 dec. 2024
9013 afișări
Motanul Tomiță a poftit o Crăciuniță, și-a făcut pofta și-a început distracția. Best of pocinoage de pisici și căței de la noi din București, de aceste sărbători
Motanul Tomiță a poftit o Crăciuniță, și-a făcut pofta și-a început distracția. Best of pocinoage de pisici și căței de la noi din București, de aceste sărbători | Sursa foto: Dreamstime

Conform unui studiu recent, mai mult de jumătate dintre bucureșteni dețin un animal de companie. Mai ales pisici și căței găsești în 6 din 10 case din București.

Situația la zi „Pisici și căței de București”

Studiul comandat toamna aceasta de Asociația Red Panda, cu sprijin de la Primăria Municipiului București, a revelat că 63% dintre locuitorii Bucureștiului dețin o pisică (minim!), urmați foarte îndeaproape de proprietarii de căței (59%).

Mai mult, conform unui studiu empiric condus de persoana mea fizică ce și-a petrecut ultimele săptămâni în cabinete veterinare, un procent uriaș din cățeii și pisicile respective vor face un pocinog festiv, care va aduce stăpânii în prag de Crăciun pe culmile disperării, bătând la ușile unui cabinet veterinar non stop, cu odorul blănos în brațe, plângând cu sughițuri. Cel mai des, stăpânii vor ieșind de acolo ștergându-și lacrimile, spunând REX, DACĂ MAI FACI O DATĂ AȘA CEVA, A DOUA ZI TE PUN PE OLX!

Și câinele meu a considerat că trebuie să fie cu moț de sărbătorile astea, așa că a dezvoltat o problemă care a necesitat intervenție chirurgicală cu câteva zile înainte de Ajun. Intervenția a fost urmată de vizite zilnice la clinica unde a fost operat, care desigur se află fix în partea opusă a orașului față de unde locuiesc eu.

Așa că dacă vă uitați pe geam de la căldurică și vă întrebați cine se află totuși pe bulevardele Bucureștiului în mașini în perioada asta – suntem noi, proprietarii de animale, câinii noștri se simt rău de la sarmale.

În această perioadă, în care am vizitat un număr impresionant de clinici veterinare, cu diferite specializări (pentru nonproprietarii de animale – da, există – cardiologie, imagologie, oncologie șamd), am văzut cum pisicuțele și cățeii noștri, în mod normal o sursă de  bucurie, ne aduc și în bucluc, fix în singura perioadă din an în care puteam și noi să stăm liniștiți la seriale & vișinată. Dar nu, Țomiță a hotărât să mănânce o Crăciuniță.

1. Tomiță a poftit o Crăciuniță și, fiindcă sunt Sărbătorile, și-a făcut pofta

Intru în sala de așteptare și o pisică mare, pufoasă și îmbufnată se uită iritată nevoie mare într-un punct fix, din cușca generoasă în care se află. Cu câteva zile înainte de Crăciun, Tomiță a hotărât că este un moment bun să se cinstească cu o bucată de Crăciuniță, cantitate incertă, motiv pentru care a ajuns la o clinică de urgențe veterinare. Lângă ea, stăpâna care discută cu medicul. Tomiță este acum bine, însă ar trebui să nu mai aibă acces la Crăciunițe. Stăpâna este ușurată, o parte bucuroasă că pisica e bine, dar și nervoasă – i-ar trage un perdaf lui Tomiță acasă, însă cum se știe că pisicile :
a) nu înțeleg limba română
b) chiar dacă ar înțelege-o, le-ar durea la bascheți fiindcă nu le spui tu ce să facă, acest demers ar fi inutil.
Așa că ia cușca lui Tomiță, îl pupă printre gratii și pleacă fericiți acasă.

2. Bichonul Abi și cărbunele medicinal misterios

O doamnă și mama ei, venită în vizită din provincie pe perioada Sărbătorilor. Lângă ele, bichonul Abi care pare ușor vinovat, dar și iritat că e nevoit să vină la medic. Cu puțin timp în urmă, s-a descoperit la plimbarea de dimineață a lui Abi ceva ciudat. Cum să vă zic – deșeurile lumești ale acestuia aveau o culoare neagră, care evident a dus la gânduri funerare. În momentul acela, însă, după ajungerea la cabinet, mama confesase că îi dăduse lui Abi niște cărbune medicinal în secret, de care ulterior uitase, și acum își adusese aminte.  Medicii și asistenții priveau intrigați, în timp ce proprietara lui Abi ieșea la țigară din cinci în cinci minute, ca să se calmeze.

3. Lucky, un golden retriever pasionat de ambalaje

Există foarte puține lucruri pe care un golden retriever nu le-ar mânca, dar ambalajele de plastic nu sunt printre ele. Astfel, în Ajun, dacă ajungeți la una dintre clinicile veterinare non stop, e posibil să vă întâlniți cu aceste termite cu blană aurie, care și-ar mânca și proprietarii dacă ar mirosi a parizer. Cățelul Lucky, de exemplu, a poftit la învelitoarea de plastic în care a venit lumânarea parfumată pe care stăpâna lui a primit-o cadou și i-a făcut astfel un cadou suplimentar de Crăciun: o vizită de urgență la vet, o gaură pe care nu și-o dorea în buget (analize, radiografii) și niște Sărbători neliniștite.

4. Sisi, cățelul care nu se putea opri din tremurat

O doamnă blondă & drăguță a încercat totul – a fost la cabinete nenumărate, la analize, la cardiologie să vadă dacă nu are câinele ceva la inimă, orice. Cățelul negru Sisi, un ghemotoc cu mustăți, nu mai lung decât o riglă, a auzit prima petardă din viața lui la jumătatea lui decembrie și de atunci nu se poate opri din tremurat. Tremură încontinuu – în casă, afară, în brațe, sub pătură, oriunde. De fiecare dată când aude încă o petardă, tremură suplimentar.

Doamna blondă este complet panicată că, la venirea Revelionului, câinelui o să îi pocnească inima. Aflăm de pe holurile clinicii că, din punct de vedere cardiologic, câinele este bine, iar singura soluție pe care o are doamna blondă este cea pe care mulți cu câini sensibili o știm foarte bine.

Cu câteva minute înainte de miezul nopții, se ia câinele, se bagă în baie/debara/o cameră cât mai bine izolată din casă, se ține în brațe, se pune muzică la maxim într-o boxă portabilă și se cântă câinelui la miezul nopții, astfel încât la final, când s-au terminat artificiile, să fie mai puțin traumatizat de pocnitori, însă marcat pe veci de vocea ta cântând HAPPY NEW YEAR, may we all haaaave a vision now and theeeeen, of a world where every neighbour is a frieeeend 🎵🎵

Sursa foto: Dreamstime

Cookies