Mostră de plimbat sesizări între administrațiile Bucureștiului. Cazul dispariției unor stâlpi anti-parcare, pasat de la o instituție la alta

06 ian. 2023
404 Afișari
Mostră de plimbat sesizări între administrațiile Bucureștiului. Cazul dispariției unor stâlpi anti-parcare, pasat de la o instituție la alta

O situație care presupune o minimă investiție, și care își putea găsi rezolvare instantaneu, nu are o soluție nici la o lună de când a fost făcută sesizarea.

Cazul deloc complicat este al dispariției câtorva stâlpi anti-parcare din zona ieșirii de la stația de metrou Gara de Nord, de lângă Hotel Continental.

La începutul lunii decembrie 2022, ”Vrem schimbare” – grupul social care militează pentru eliberarea trotuarelor de mașini – a scris administrațiilor Bucureștiului și Sectorului 1 că trotuarul este blocat abuziv de autoturisme, iar rezolvarea nu este complicată, trebuie doar refăcuți stâlpii anti-parcare.

”Am făcut sesizări scrise la Primăria Sectorului 1, Administrația Străzilor, Poliția Locala Sector 1 și Brigada Rutieră.”, scria grupul de activiști pe pagina de Facebook, care se întreba, totodată, cum de nicio institutie nu s-a sesizat în privinta distrugerii trotuarului sau nu a reinstalat stâlpii anti-parcare.

Vineri, 6 ianuarie, la aproape o lună de la sesizare, informarea este încă plimbată. ”Politia Locala Sector 1 a transmis sesizarea pentru instalare stâlpi anti-parcare la ADP Sector 1, iar ADP Sector 1 a trimis-o la Administrația Străzilor”, redau activiștii circuitul petiției.

Astfel, în pofida faptului că Administrația străzilor era deja anunțată din decembrie, reprezentanții Sectorului 1 s-au asigurat și ei că sesizarea care nu are rezolvare la ei, întrucât deși geografic domeniul este în interiorul sectorului, administrativ ține de Primăria Generală.

O altă mostră de reacție întârziată a existat din partea Administrației străzilor și în noiembrie anul trecut, când cetățenii de pe Bulevardul Antiaeriană au cerut instalarea unui semafor la o trecere de pietoni unde un tânăr de 19 ani a fost omorât de o mașină. Montarea semaforului s-a produs după proteste repetate în stradă, la 3 săptămâni de la evenimentul tragic.

Îți mai recomandăm să citești și:

 

Cookies