Moştenitorii Mariei Tănase au pus sechestru pe conturile Primăriei Capitalei. 76 milioane de lei au dispărut din buget

de:
17 dec. 2010
1 Afișari
Moştenitorii Mariei Tănase au pus sechestru pe conturile Primăriei Capitalei. 76 milioane de lei au dispărut din buget

În doar câteva zile, din bugetul Primăriei au dispărut aproximativ 76 milioane de lei, „cea mai mare sumă din istoria Bucureştilor”, după cum o descriu chiar reprezentanţii Primăriei. Moştenitorii familiei Mariei Tănase au pus sechestru pe conturile Primăriei baza unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile. Ei au de primit despăgubiri din partea municipalităţii pentru un teren din Parcul Tineretului.

„La sfârşitul lui septembrie s-a încheiat procesul, un proces din 1999. S-a judecat 11 ani. Au pus poprire pe conturile Primăriei, inclusiv pe cel al stadionului Naţional. Banii din cont ni i-au luat. La trei zile a venit cealaltă parte a familiei şi a încercat să facă poprire pe alte conturi ale Primăriei. Suma rămâne de returnat din bugetul Primăriei”, a precizat primarul general, Sorin Oprescu, în cadrul şedinţei de vineri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Pentru primele conturi blocate, banii au fost deja retraşi. În cazul celui de-al doilea sechestru pe conturile Primăriei, banii au fost doar blocaţi, moştenitorii nereuşind să îi şi retragă. Primarul Sorin Oprescu a anunţat că aceste conturi au fost deblocate în urma unei intervenţii a Ministerului Finanţelor.

„Prima dată s-a pus sechestru pe 38 milioane de lei din conturile Primăriei, bani ce au fost luaţi. A doua oară s-a pus sechestru tot pe 38 milioane de lei”, a precizat consilierul general Horia Scarlat.

Cookies