Moș Crăciun are voie la serbările copiilor, părinții nu au. Sigur, e o excepție: când Moș Crăciun are mirosul de tata sau ghetele unchiului (wink emoji)

15 dec. 2021
161 Afișari
Moș Crăciun are voie la serbările copiilor, părinții nu au. Sigur, e o excepție: când Moș Crăciun are mirosul de tata sau ghetele unchiului  (wink emoji)
Moș Crăciun are voie la serbările copiilor, părinții nu au. Sigur, e o excepție: când Moș Crăciun are mirosul de tata sau ghetele unchiului (wink emoji)

Sunt vreo aproape 450 300 de grădinițe, școli, licee și colegii în Bucureștideci sunt mulți grădinițari și elevi cu poftă de Moș Crăciun ȘI la școală. La întrebarea "În acest an (tot) pandemic, Moș Crăciun are voie la serbarea școlară?", răspunsul e da, dar numai acordul conducerilor de școli și grădinițe. Părinții, în schimb, stau ori acasă, ori în curtea școlii.

Serbarea de Crăciun de la școală e ideală cu Moș Crăciun, deși organizarea vizitei o chestie complicată de care se ocupă, de cele mai multe ori, un fâșneț comitet de părinți organizat pe Whatsapp, eventual într-un grup dedicat serbării.

Ca și cum organizarea în sine n-ar fi destul de complicată, anul acesta este, în continuare, situație pandemică, deci prezența lui Moș Crăciun la serbări a fost pusă sub semnul întrebării. Acum, e clar, are voie, e ordin ministerial care îi permite să vină în clase, să asculte poezii, colinde și alte cântecele și să dea, în schimb, cadouri.

Moș Crăciun are voie la serbările copiilor, părinții nu au. Sigur, e o excepție: când Moș Crăciun are mirosul de tata sau ghetele unchiului  (wink emoji)
„Venirea lui Moș Crăciun la serbare e o situație excepțională. Ba chiar excepțional de plăcută”

Părinții, totuși, n-au voie la serbări.

Moș Crăciun ajunge la serbări cu voie de la Palatul Victoria

Potrivit Ordinului comun semnat de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, persoanelor ce nu au calitatea de elev sau de angajat al grădinițelor și școlilor li-se permite accesul în unitățile de învățământ doar în situații excepționale și cu acordul prealabil al conducerii instituțiilor de învățământ. Cu toate că Moș Crăciun nu este nici elev nici angajat, este un personaj important și nu ar putea lipsii de la serbările copiilor. Iar această tradiție poate fi considerată o situație excepțională, ba chiar „excepțional de plăcută”, după cum a declarat secretarul de stat Sorin Ion, pentru edupedu.ro

Se fac serbări, dar fără părinți

Odată cu adoptarea măsurilor de relaxare pe perioada Crăciunului si a Anului Nou, s-a stabilit și că școlile si grădinițele vor putea organiza serbări anul acesta. Organizarea festivităților de sărbători se va face cu respectarea condițiilor de protecție și prevenție epidemiologică.

Cu toate că este permisă organizarea acestora, participarea părinților nu va fi permisă. Autoritățile spun că, în  contextul pandemiei de Covid-19  în care ne aflăm, părinții nu au voie să intre în școli sau grădinițe decât în cazuri excepționale. În ceea ce îi privește pe părinți, serbarea de Crăciun de la școală nu este un astfel de caz.

În ceea ce îi privește pe însoțitorii și părinții copiilor ce au dizabilități sau cu cerințe educaționale speciale, aceștia pot intra în unitățile de învățământ, respectând normele de protecție sanitară necesare.

 

 

Cookies