Moș Crăciun a pornit la drum. La ce oră ajunge bătrânelul simpatic în România?

24 dec. 2021
182 Afișari
Moș Crăciun a pornit la drum. La ce oră ajunge bătrânelul simpatic în România?
Moș Crăciun a pornit la drum. La ce oră ajunge bătrânelul simpatic în România?

Dovadă că nu se teme de pandemie nici anul acesta, Moș Crăciun a pornit vineri la drum către casele copiilor din întreaga lume. Dar întrebarea care ne macină și pe noi este: „La ce oră ajunge Moșul în România?”.

Moș Crăciun a pornit la drum. La ce oră ajunge bătrânelul simpatic în România? După ce spiridușii l-au ajutat să încarce darurile în sanie, Moșul a urnit din loc sania trasă de reni și deja a început să livreze cadourile pentru toți copiii cuminți.

Moș Crăciun a pornit la drum

Moșul se află pe drum.
Moșul se află pe drum.

De la mic, la mare, ziua de 24 decembrie – Ajunul Crăciunului, este asociată cu sosirea Moșului. El aduce cadourile cu sania trasă de reni și reușește, ca prin magie, să ajungă în fiecare casă.

Te-ar mai putea interesa și: Mesaje de Crăciun. Cele mai amuzante și cool felicitări și urări

Bătrânelul simpatic adorat de toți copii a început aventura și a plecat din Finlanda, se îndreaptă către Pacificul de Sud, Noua Zeelandă şi Australia. Mai apoi, aventura Moșului continuă prin Japonia, China şi India, apoi în Europa, iar drumul se încheie pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii.

La ce oră ajunge bătrânelul simpatic în România?

Dacă vremea îi permite, Moșul ar trebui să ajungă în România în jurul orei 22:00.
Dacă vremea îi permite, Moșul ar trebui să ajungă în România în jurul orei 22:00.

Moș Crăciun urmează să ajungă la noi în țară în jurul orei 22:00. Trebuie să ținem cont și de recomandarea făcută de Comandamentul de Apărare Aerospațială din America de Nord (NORAD): traseul Moșului poate fi afectat de condițiile metorologice, așadar nu se știe cu exactitate la cât ar ajunge.

NORAD a început să-i urmărească traseul bătrânelului simpatic în anul 1955, din greșeală. În acel an, o reclamă la „Santa’s Toyland” din magazinul Sears a fost publicată cu un număr de telefon la care Moşul putea fi sunat și întrebat dacă a primit lista cu toate cadourile dorite de prichindei. Doar că, numărul de telefon a fost tipărit greșit și copiii au început să sune la Comandamentul Apărării Aeriene Continentale.

Apelurile au fost preluate de un ofițer de serviciu, iar acesta i-a asigurat pe toți copiii care sunau că Moșul se îndreaptă către casele lor, cu toate cadourile care apăreau pe listele cu dorințe.

66 de ani a continuat tradiția anuală, iar NORAD a devenit parte din misiune.

Dacă vreți să vedeți unde se află Moș Crăciun, îi puteți urmări traseul AICI.

Moș Crăciun are de vizitat 390.000 de case pe minut, iar în urma efortului va consuma aproximativ 71.764.000.000 de calorii.

Cookies