BAZAR

Mormanele de gunoaie zac pe mai multe străzi din Sectorul 6 al Capitalei

Fără să ţină cont de vremea caniculară din Capitală, operatorul de salubritate din Sectorul 6 al Capitalei, SC Urban SA, nu a mai strâns gunoaiele de pe străzi, zile întregi. Managerul de producţie al Urban SA, Ovidiu Şerban, a declarat, joi, pentru Mediafax, că firma de salubrizare îşi respectă obligaţiile contractuale în Sectorul 6, precizând că, în ultimele zile, „a fost o problemă” care a generat sesizări ale cetăţenilor, dar aceasta a fost rezolvată.

Însă, unele surse din cadrul Primăriei Sectorului 6 au precizat, pentru evz.ro, că operatorul de salubritate nu și-ar fi primit banii pentru serviciile prestate în lunile trecute și din acest motiv nu ar mai fi ridicat gunoiul.

În timp ce locuitorii din zonă se plângeau că timp de mai multe zile nu s-au ridicat gunoaiele de pe străzi, Primăria Sectorului 6 se lăuda că i-a trimis pe teren pe angajaţii Angajaţii Domeniului Public Sector 6 să cureţe zonele. Vineri, Primăria Sectorului 6 a anunţat că, în urma solicitărilor primite de la cetăţeni, Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană a demarat o amplă acţiune de strângere a gunoaielor depozitate în zona Pieței Crângași, în părculeţele de la Podul Grant (strada 9 Mai) şi zonele verzi adiacente blocurilor. Însă, în realitate, aceştia trebăluiau de zor doar pe spaţiile verzi şi nu se ocupau şi de gunoaiele adunate în preajma blocurilor din cartierul Crângaşi.

„Dimineaţă s-a luat gunoiul de la blocurile din împrejurimi, dar maşina nu a mai ajuns şi la noi pe stradă. Eu stau la Giuleşti la tramvai, dar fac curăţenie la cinci scări de pe Calea Crângaşi. De trei zile n-a venit nimeni să ridice gunoiul la aceste scări, am scos pubelele degeaba, în fiecare dimineaţă. Am strigat după maşina de gunoi, a dat un locatar telefon la firmă şi nu a venit nimeni să ridice gunoiul de aici”, a spus femeia de serviciu de la blocul 42 din Calea Crângaşi.

Calea Crângaşi, străzile Ceahlăul, 9 Mai, Pădureni și Bd. Constructorilor sunt doar câteva dintre zonele în care locuitorii au fost invadaţi de gunoaie mai multe zile la rând.

„Sâmbătă şi duminică nu se lucrează la ei, iar gunoiul s-a adunat de sâmbăta trecută până miercuri. Abia miercuri au ridicat gunoiul de pe strada noastră. Cei de la firma de salubritate au spus că a fost o defecţiune, că nu s-a plătit, aşa ne-au minţit ei când i-am întrebat de ce nu au ridicat gunoiul atâtea zile. S-au adunat multe gunoaie în tot acest timp şi în toate aceste zile nu l-a ridicat nimeni. Până să vină mașina de gunoi era o mizerie de nedescris în zonă”, a spus și un locuitor de pe strada Ceahlăul.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button