Morgen (2010) @ Noaptea Alba a Filmului Romanesc

de:
15 sept. 2011
0 Afișari
Morgen (2010) @ Noaptea Alba a Filmului Romanesc

NELU, 40, lucrează ca agent de pază ȋntr-un supermarket din Salonta – un orăşel de pe graniţa romȃno-ungară. Pentru NELU, zilele trec la fel: ȋn zori pescuieşte, apoi merge la lucru, iar seara se ȋntoarce acasă. NELU trăieşte ȋmpreună cu soţia ȋntr-o casă izolată pe un cȃmp ȋn afara oraşului. Problema lor ȋn aceste zile e repararea acoperişului.Intr-o zi, NELU pescuieşte ceva neobişnuit: un emigrant care vrea să treacă graniţa ilegal…Emigrantul ȋi ofera lui NELU bani pentru a-l ajuta să treacă graniţa. Fără să ȋnţeleagă exact ce vrea să ȋi comunice emigrantul, NELU ia banii şi ȋi promite că ȋl va ajuta să treacă graniţa maine…MORGEN…

Regia : Marian Crişan, 100’

În seara zilei de 16 septembrie, cinematografele din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara vor deveni gazdele unui adevărat maraton al filmului românesc, în cadrul evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc.

Conceput ca urmare a necesităţii de promovare constantă a filmului românesc şi inspirat de succesul pe care l-au avut proiecte similare precum, “Noaptea Albă a Bucureştiului”, “Noaptea Albă a Muzeelor sau “Noaptea Albă a Galeriilor”, evenimentul îşi propune să ofere publicului larg ocazia de a petrece o noapte în compania unor filme româneşti de toate genurile, realizate de cineaşti din toate generaţiile, acoperind astfel o paletă cât mai largă de gusturi.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Cookies