ȘTIRI

Morgan Geist (Metro Area) / OK Corral @ Åir Ball One

Bucharest Åir Ball şi Gaia Boutique Club propun o altă abordare pentru evenimentele cu tentă underground din Bucureşti.

Intenţia este de a îmbina o latură eminamente artistică, împărtăşită prin creaţiile unor artişti cu notorietate locală/regională – pictură, desen, fotografie, film, proiecţii video -, cu reprezentaţiile unor artişti consacraţi de pe scena electronică şi experimentală internaţională, la un alt nivel de confort şi rafinament în ceea ce priveşte sunetul, ambientul şi facilităţile locaţiei alese.

Bucharest Åir Ball şi Gaia Boutique Club prezintă: Åir Ball One

Visual Åir Ball (de la 8pm):

– expoziţie de fotografie, pictură şi desen: Dorin Moldoveanu, Cosmin Marinescu, Joana Nenu, Andrei Blândă

– scurt metraje: Olivia Căciuleanu, Sarra Tsorakidis

– visuals/spectacol de lumini: Ioana Nicoară & Alina Anca, Gaia resident VJ

Musical Åir Ball (de la 23pm):

Monici – opening

– Boogie

– Morgan Geist (Metro Area, Environ / Brooklyn, New York City)

– OK Corral – new EP preview

– sistem de sunet: Nexo

Morgan Geist

Puţini producători se pot lăuda că au captat atâta admiraţie pe scena electronică cu o carte de vizită compusă din numai două albume, şi acelea lansate la 10 ani distanţă, câteva remixuri şi un proiect în doi, fie el şi Metro Area.

Nascut în New Jersey, în urmă cu 38 de ani, si crescut în Brooklyn, New York, Geist nu a fost niciodată un vânător de notorietate, ci tipul perfecţionistului care nu intra cu lunile în studio de frica mediocrităţii. Atunci când a intrat însă, de câteva ori în ultimii 15 ani, nu a ieşit decât în acorduri desăvârşite de pian, synthuri şi percuţii.

Geist, împreună cu amicul şi partenerul sau Darshan Jesrani, au fost printre cei dintâi “sculptori” ai soundului disco actual, pentru că au reuşit să îmbine magistral abordarea futuristică şi clasicitatea în muzica electronică, dând naştere unui sound unic – soundul Metro Area. Album lor de debut, lansat în 2002, a fost desemnat de BBC Radio 1 drept cea mai bună producţie electronică din lume în anul respectiv. Opt ani mai târziu, cea mai importantă publicaţie online din industrie – Resident Advisor – a stabilit că “Miura”, a treia piesă de pe album, este cea mai influentă melodie de club produsă în ultimul deceniu.

Pentru cei ajunşi mai târziu pe scenă, Geist a rupt din nou topurile în 2010, cu single-ul “Look Right Through”, produs sub aliasul “Storm Queen”.

Intrare: 20 lei până la 00:30 / 30 lei după 00:30


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button