Moovit, aplicația GRATUITĂ care-ți spune ora exactă la care ajunge autobuzul, tramvaiul sau metroul

de:
30 mart. 2015
11 Afișari
Moovit, aplicația GRATUITĂ care-ți spune ora exactă la care ajunge autobuzul, tramvaiul sau metroul

Aplicația Moovit este o aplicație care ajută utilizatorii să folosească transportul în comun mai inteligent. Moovit furnizează timpii exacți de sosire a mijloacelor de transport în comun (atât a metroului, cât și a autobuzelor și tramvaielor RATB) prin încorporarea în timp real a schimbărilor orarelor și prin integrarea alertelor de la ceilalți călători care utilizează aplicația privind întârzierile înregistrate de mijloacele de transport.

Aplicația Moovit te ajută să-ți plănuiești o călătorie de la punctul A la punctul B. Cu ajutorul ei, poți verifica orarele transportului, vezi sosiri în timp real, primești instrucțiuni de navigare pas cu pas, întârzieri și alerte, dar și hărti de transport.

Aplicația este gratuită.

Caracteristicile de bază ale aplicației:

– Sosiri în timp real: Trebuie să dai click pe o stație apropiată de pe harta sau să cauți o anume linie și primești sosirea ei în timp real;

– Planificarea călătoriei: Poți planifică o călătorie din punctul A în punctul B și poți compara rutele alternative;

– Navigare pas cu pas: Găsești usor drumul pe hartă care include îndrumări pentru mersul pe jos;

– Alerte de la serviciu în timp real: Primești update-uri în timp real privitoare la liniile pe care le folosești des;

– Sistem fix de hărți pentru transportul în comun pentru sistemele populare de metrou / tramvai / tren (este nevoie de un program pentru vizualizare PDF-uri);

–  Poți trimite rapoarte active despre călătoria sau stația ta folosind butonul de raport;

– Poți vedea care sunt prietenii de pe Facebook și Google+ care folosesc această aplicație.

Având în vedere că această aplicație se bazează, în principal, pe ajutorul utilizatorilor, cu cât sunt mai mulți oameni care folosesc Moovit, cu atât datele obținute vor fi mai precise. În București, peste 60.000 de persoane și-au instalat-o în doar câteva luni, iar feedback-ul este unul pozitiv.

În România, această aplicație este folosită, deocamdată, doar în București, unde încă nu a fost lansată oficial, fiind deocamdată în teste. „În București, aplicația este în teste de câteva luni, dar rezultatele sunt excelente! Avem peste 60.000 de utilizatori până la acest moment). Informațiile despre transportul public sunt obținute de la utilizatorii noștri. Este o metodă foarte bună de a lansa o aplicație într-un oraș – așa funcționează deocamdată în 10% dintre toate orașele din lume”, au declarat dezvoltatorii aplicației pentru B365.ro. Dezvoltatorii aplicației au precizat că, deocamdată, nu au niciun fel de parteneriat cu RATB, iar aplicația nu este conectată la dispozitivele GPS instalate în autobuzele RATB, dar sunt dispuși oricând să colaboreze cu regia.

Recenziile utilizatorii pentru aplicația Moovit, conform play.google.com:

„Recomand cu incredere datorita acuratetii cu care sunt furnizate informatiile.”

„Super utila aplicatia! Recomand! Timpi reali de deplasare in Bucuresti!”

„Super. Am ramas placut impresionat. Felicitari!”

„Excelent. Timpi reali în București, super folositoare aplicația!”

„Din putinele aplicatii practice in viata reala. 5 stele.”

„Aplicație bine făcută Stabilă, eficientă și accesibilă, interfață facilă.”

„O aplicație utilă! Recomand ,este aproximativ mereu sincronizată cu mijloacele de transport!”

„Utilă. Este o aplicație bună care are date actualizate privind orarul mijloacelor de transport public.”

„Super aplicație. O aplicație foarte utilă și exactă!”

Moovit este disponibil gratuit în Apple iTunes App Store, Google Play App Store, Windows Phone App Marketplace sau pe moovitapp.com.

Serviciul interactiv Moovit înregistrează deja peste 15 milioane de utilizatori din 45 de ţări, în 31 de limbi. Locațiile Moovit din lume includ Statele Unite ale Americii ( 60 de zone urbane mari incluzând New York, Los Angeles, Chicago, Miami, San Francisco, Boston și altele), Canada (Toronto, Montreal și altele), Regatul Unit (întreaga țară), Spania (Barcelona, Madrid, Bilbao și altele), Italia (Roma, Milano, Napoli și altele), Franța (Paris, Bordeauz și altele), Polonia (Varșovia, Lublin și altele), Turcia (Istanbul și Izmir), Suedia (Stockholm), Finlanda (Helsinki), Ungaria (Budapesta), Rusia (Moscova), Olanda (toată țara), Israel (toată țara), Brazilia (Rio, Sao Paolo și alte 10 orașe mari), Chile (Santiago), Columbia (Bogota, Cali), Ciudad de Mexico, Peru (Lima), Argentina (Buenos Aires, Cordoba), Australia (Sydney, Perth și altele), Noua Zeelanda, Filipine (Manila), Malaysia (Kuala Lumpur) și încă se dezvoltă.

Aplicația Moovit a fost lansată în 2011 și a obținut mai multe premii până în prezent: premiul Popular Choice Award la MTA App Quest, premiul Best App la Smart Cities Expo World Conference, premiul One of the top ten Most Promising Start Ups in Israel by Ernst and Young, premiul Best Mobile Startup & Best Startup Overall la GeekTime Awards în 2014. 

 

 

 

 

 

 

 

 
Cookies