Monumentul Aripi va fi transportat în Piața Presei în jur de 25 septembrie

de:
13 aug. 2015
0 Afișari
Monumentul Aripi va fi transportat în Piața Presei în jur de 25 septembrie

„Sper ca transportul la Piața Presei să fie în jurul datei de 25 septembrie. Montajul la Piața Presei va mai dura. Nu pot să spun dacă trei, cinci zile sau șase săptămâni”, a afirmat joi, pentru AGERPRES, Negrei.

Potrivit acestuia, cele trei aripi vor fi montate la momentul la care vor fi înălțate.

„Se continuă șlefuirea și sablarea la ultima aripă, la aripa doi. Aceasta va mai dura circa cinci — șase zile, celelalte două sunt gata. Urmează să terminăm aceste calcule și aproximări pentru deplasare, drum și punere la locul unde vin montate. Nu mai facem asamblarea preliminară fizică, o realizăm pe calculator, scutind și economisind niște bani, chiar destul de mulți, cam 100.000 de euro și scurtând termenele, pentru că altfel ar fi însemnat încă vreo două luni — două luni și jumătate numai pentru asamblarea preliminară”, a explicat Traian Radu Negrei.

El a precizat că aripile au fost scanate printr-o procedură foarte modernă. „S-au prelucrat pe calculator și termenul ar fi 26 (august — n.r.) să primim rezultatele. Pe 26 avem o ședință, iar când avem toate rezultatele vedem dacă obiectul corespunde pentru transport pe traseul stabilit (de la Ploiești la Piața Presei — n.r.)”, a spus directorul Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic.

Negrei a anunțat că o comisie de specialiști analizează de câți oameni și macarale este nevoie pentru transportarea monumentului. „Vom economisi în acest proiect din suma alocată (2,7 milioane lei) cel puțin 500.000 de lei. Banii care rămân se dau bugetului Primăriei Capitalei”, a declarat Traian Radu Negrei.

Municipalitatea a alocat la sfârșitul lunii iulie peste 2,7 milioane de lei pentru monumentul Aripi, un proiect de hotărâre în acest sens fiind adoptat într-o ședință a Consiliului General al Municipiului București.

Cookies