SMART CITY

Monumentele Capitalei vor fi reabilitate cu fonduri europene

Înfiinţat în anul 1910, Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” este singurul observator astronomic din capitală deschis publicului. Structura de rezistenţă a clădirii va fi reparată în baza unui proiect cu finanţare comunitară. Valoarea totală a proiectului depăşeşte 11 milioane de lei, din care 7,4 milioane de lei este asistenţa financiară nerambursabilă. Contractul a fost semnat luna trecută, urmând ca lucrările să fie finalizate în 43 de luni, potrivit capital.ro.

Și celebra Vilă Minovici va beneficia de fonduri europene, proiectul cu valoare de aproape 15 milioane de lei vizând lucrări de reparaţii, consolidare şi amenajare. Contractul a fost semnat în vara acestui an şi va fi finalizat în 36 de luni.

În ceea ce priveşte refacerea Arcului de Triumf, proiectul este în evaluare, contractul de finanţare urmând să fie semnat în curând. Proiectul de reabilitare a acestui monument emblemă pentru Capitală este pe lista Pimăriei de câţiva ani de zile. Odată cu reabilitarea monumentului, municipalitatea vrea să construiască şi un pasaj pietonal subteran pe sub Arcul de Triumf.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button