Monument închinat Revoluției din Decembrie 1989, amplasat în Sectorul 2. FOTOGALERIE

de:
20 dec. 2019
13 Afișari
Monument închinat Revoluției din Decembrie 1989, amplasat în Sectorul 2. FOTOGALERIE

În semn de profundă recunoștință pentru sacrificiul suprem în numele libertății, dreptății și identității naționale, Primăria Sectorului 2 și comunitatea locală au realizat monumentul comemorativ intitulat „Semnul eroului”. Demersul administrației locale are ca scop menținerea în memoria colectivă a evenimentelor cruciale din istoria României – Revoluția din Decembrie 1989, câștigarea valorilor garantate prin Constituția României, cinstirea eroilor care, dând dovadă de credință, curaj și eroism până la jertfa supremă, au stat la baza libertății fundamentale, a dreptății și a liberei dezvoltări a personalității umane.

„Revoluția din Decembrie 1989 reprezintă una din cele mai luminoase pagini de istorie modernă a României, care justifică pe deplin mândria de a fi român. Poate că aspirațiile și dorințele românilor în decembrie ’89 nu au fost îndeplinite în totalitate și, nici măcar acum la 30 de ani, însă este sigur faptul că toți cei care s-au jertfit pentru libertate nu au făcut sacrificiul suprem în zadar. Eroii pe care astăzi îi omagiem, au fost cei care prin jertfa lor au făcut posibil ca noi să putem vorbi liberi, să ne construim viața după propriile noastre aspirații â, într-o Românie modernă, europeană și euroatlantică. Pentru ei în semn de apreciere și veșnică recunoștință a fost realizat acest monument comemorativ, pro memoria 1989, credință, curaj și eroism. Cât timp istoria nu se uită, eroii nu mor niciodată. Dumnezeu să îi aibă în pază și La Mulți Ani, România!”, a declarat primarul Sectorului 2, Mugur Mihai Toader, la dezvelirea monumentului dedicat Revoluției din Decembrie 1989. 

Lucrarea de artă reprezintă o „mână întinsă spre cer”, victoria asupra perioadei cenușii pe care a trăit-o România în perioada comunistă și, totodată, simbolizează libertatea care a spart cătușele ce o legau.

Acest monument de for public este realizat de maestrul Adrian Pârvu, conferențiar universitar doctor în arte vizuale, renumit sculptor, care a folosit marmură albă de Rușchița pentru transpunerea visului de libertate al românilor.

Amplasarea lucrării a fost aleasă special într-una dintre cele mai aglomerate intersecții rutiere ale Capitalei, pentru a sta drept mărturie vie a respectului pe care îl purtăm martirilor evenimentelor sângeroase din Decembrie 1989.

Cookies