BAZAR

Monument în cinstea eroilor din Marina Română a fost dezvelit vineri, 15 august, în parcul Herăstrău

Ceremoniile de vineri din parcul Herăstrău au mai cuprins o slujbă religioasă de comemorare a marinarilor căzuți la datorie, depunerea unor coroane de flori din partea Statului Major al Forțelor Navale și a Asociației „Clubul Amiralilor” și lansarea la apă a unei ancore de flori din partea Ligii Navale Române pentru cinstirea marinarilor „pentru care marea a devenit mormânt”, anunță Agerpres.

De asemenea, a fost citit un Ordin comun, prilejuit de Ziua Marinei, semnat de vicepremierul și ministrul Administrației și Internelor, Gabriel Oprea, ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, și ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

CITEȘTE ȘI: ZIUA MARINEI, 15 august. Imagini SPECTACULOASE filmate de o dronă

Sosirea zeului Neptun a deschis, practic, sărbătorirea Zilei Marinei în parcul Herăstrău, spectatorii prezenți putând asista, totodată, pe muzica fanfarei militare, la defilarea unor detașamente ale Forțelor Navale Române și Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul”.

După jocurile marinărești tradiționale, de la ora 12,00 până la ora 20,00, bucureștenii se pot îmbarca gratuit pe navele de pasageri pentru a face o plimbare pe lacul Herăstrău.

Totodată, fanfara Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale va susține, de la ora 18,00, un spectacol la foișorul din același parc.

VINERI, 15 AUGUST 2014 – ZI LIBERĂ DE SF. MARIA

De asemenea, cu prilejul Zilei Marinei, vineri, intre orele 12:00-20:00, bucurestenii se vor putea plimba GRATUIT cu cele sapte vaporase pe lacul Herastrau.

Ziua Marinei Române s-a aniversat pentru prima dată în 1902, la 15 august, fiind strâns legată de sărbătoarea religioasă a Sfintei Maria, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button