ARHIVA B365

Monica Macovei: Ponta și Șova să răspundă de ce nu intrăm în Schengen! Cum să se ridice MCV acum?

Monica Macovei susține că votul prin care s-a respins cererea DNA de reținere și arestare a senatorului PSD Dan Șova este o palmă dată românilor și justiției românești, deviind drumul țării de la ținta Schengen, potrivit unui comunicat citat de B1 Tv.

„Cum să se ridice MCV dacă Senatul României respinge o cerere de ridicare a imunității?

Votul din Senat, prin care s-a respins cererea DNA de reținere și arestare a senatorului PSD Dan Șova, este o decizie care dă palme românilor.

Este o decizie care dă palme justiției, este o decizie care arată, încă o dată, că această clasă politică a guvernat destul, a stat destul cocoțată în fruntea țării, blochează justiția pentru interese personale. Probabil sunt multe legături în jurul lui Șova și Șova cu alții, din diverse partide, evident, începând cu PSD și cu premierul Ponta, care l-a apărat din toate puterile.

Este o decizie care duce România în urmă și, dacă mai vorbim despre Schengen, să răspundă Șova și cu Ponta de ce nu intrăm în Schengen.

Nu există încredere în clasa politică din România, din moment ce votează așa, din moment ce împiedică justiția.

Zilele acestea este o comisie de evaluare din partea Comisiei Europene exact pe Mecanismul de Cooperare și Evaluare. Cum să se ridice Mecanismul dacă Senatul României respinge o cerere de ridicare a imunității?

Ca să fie clar: Parlamentul zice „da” și judecătorul decide dacă arestează sau nu. Asta nu înseamnă că domnul Șova era arestat. Judecătorul decide, nu politicienii decid. Cu alte cuvinte: lasă-i pe procurori să se ducă cu domnul Șova la judecător, adică lasă-l pe judecător să decidă cine să fie arestat sau nu.

Obiectivul Partidului M10 este să elimine această imunitate, să rămână imunitatea doar pentru declarații și opinii politice”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button