ARHIVA B365

Monica Macovei: Judecarea lui Vişinescu şi Ficior, posibilă în baza unei legi pe care am scris-o

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 „Alexandru Vişinescu şi Ion Ficior sunt primele două cazuri în care Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) trimite în judecată persoane pentru comiterea unor infracţiuni contra umanităţii, în legătură cu activitatea lor din perioada comunistă. Trimiterea în judecată în cazul Vişinescu (18 iunie) şi în cazul Ficior (18 august) a fost posibilă pe baza Legii 27/ 2012, lege pe care am scris-o şi care a fost adoptată în martie 2012. Modificând Codul penal, legea prevede ca infracţiunile contra umanităţii, de genocid şi de război să nu se prescrie, indiferent de data la care au fost comise, adică să poată fi cercetate oricând, iar cei care au distrus vieţi şi destine să plătească”, afirmă europarlamentara PDL, într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014  Monica Macovei adaugă că a scris legea respectivă „cu gândul la suferinţele românilor închişi, umiliţi, înfometaţi, terorizaţi şi torturaţi de un regim criminal, fără niciun Dumnezeu”.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014  „Penitenciarul Râmnicu Sărat şi colonia de muncă de la Periprava, pe care Vişinescu şi Ficior le-au condus, stau mărturie pentru atrocităţile regimului comunist. Unele victime au avut puterea de a-i ierta pe torţionarii comunişti. Noi avem, ca naţiune, datoria de a nu uita, de a face dreptate pentru victime şi de a clarifica istoria, acum prin acte de justiţie prompte şi drepte”, mai subliniază europarlamentara PDL.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button