ARHIVA B365

Monica Macovei îi cere lui Varujan Vosganian să demisioneze din Senat

Monica Macovei a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, ca reactia PNL in cazul Vosganian a fost „tardiva si moale”, informeaza Hotnews.ro.

„Exista bariera Parlamentului, care cateodata se ridica, altadata ramane lasata. Sunt suparata pentru cazul Vosganian, ca iar s-a respins in Senat cererea de ridicare a imunitatii pentru cercetare. Este inadmisibil asa ceva, reactia PNL a fost tardiva si moale. Gorghiu i-a cerut sa-si dea demisia din partid, si presedintele Iohannis a avut o reactie tardiva, nu s-a intamplat nimic. Vosganian a ramas cu imunitate, nu poate fi cercetat, este senator in continuare. Solutia corecta este sa isi dea demisia din Senat pentru a putea fi cercetat, demisia din partid nu inseamna nimic, si ii cer acest lucru. PNL sa faca o ancheta interna si sa ii dea afara din partid pe cei care au votat impotriva ridicarii imunitatii lui Varujan Vosganian”, a spus Macovei.

Aceasta a afirmat ca doreste sa traga un semnal de alarma in legatura cu decizia de saptamana viitoare in cazul lui Borbely Laszlo, in care se cere aviz de cercetare ca fost ministru. „Am auzit despre o intelegere secreta intre PNL si PSD pentru ca in plen sa se respinga ridicarea imunitatii pentru cercetarea lui Borbely. Poate prevenim acest lucru. Trebuie sa avem in vedere pe toti din UDMR care, probabil, au dubla cetatenie, si sunt cercetati, sa nu ne trezim ca Borbely nu va mai fi in tara cand i se ridica imunitatea. Exista mijloace legale, interdictia de parasire a tarii”, a afirmat Monica Macovei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button