ARHIVA B365

Monica Macovei cere demisia lui Toni Greblă de la CCR

Europarlamentarul a subliniat ca „aducerea cu mandat la DNA a judecatorului Grebla a subminat increderea publica in CCR”.

„Curtea Constitutionala este o institutie cheie a statului si orice acuzatie de coruptie la adresa unui judecator al Curtii afecteaza grav credibilitatea acesteia. Este irelevant daca judecatorul Toni Grebla este acuzat de fapte de coruptie pe care le-ar fi comis cand era senator PSD, inainte de a fi propus si votat de PSD judecator la CCR”, a scris pe Facebook Monica Macovei, informează Ziare.com.

„Grebla trebuie sa plece acum, pe usa din dos, pentru ca nu exista dreptul de a fi judecator la CCR sau de a avea o alta functie publica, dar exista dreptul opiniei publice la institutii corecte si credibile, pentru ca deciziile lor le afecteaza viata”, a mai scris Macovei.

Judecătorul Curții Constituționale, Toni Greblă, a fost adus cu mandat la DNA, în această dimineață. Procurorii au cerut începrea urmăririi penale. Toni Greblă este acuzat de trafic de influență și constituirea unui grup infracţional organizat care avea scopul de exporturi ilegale în Rusia. În caz au fost audiaţi şi deputaţii Iulian Iancu şi Lucian Şova, cunoscuţi pentru relaţii de afaceri în domeniul energiei, dar şi pentru legături cu persoane din serviciile secrete ruse sau cu Gazprom. De asemenea, a fost audiat şeful masonilor din România, generalul în rezervă Bartolomeu Săvoiu. Detalii, AICI

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button