ȘTIRI

Monica Macovei cere adoptarea legilor Big Brother, după revizuire

Pe de altă parte, Macovei admite că este nevoie de revizuirea acestor legi, înainte de a fi adoptate de către Parlament, subliniind că deciziile Curții Constituționale explică unde trebuie făcute aceste modificări.

„La cartelele prepay trebuie să dai, în opinia mea, un act de identitate. Trebuie o garanție că datele personale sunt protejate. Ele nu vor fi protejate de un chioșcar care le vinde. Soluția pe care eu o văd e să cumperi cartele prepay de la companii serioase, care să semneze că nu îți vor da datele și să dai buletinul când le cumperi, pentru că altfel devenim raiul teroriștilor (…) Avem nevoie de legi ale siguranței naționale, referitoare și la siguranța cibernetică, pentru că și asta face parte din siguranța națională, cum e și cea economică, de pildă. Avem nevoie de aceste legi. Ele trebuie făcute de Parlament și trebuie bine făcute, iar deciziile Curții Constituționale chiar explică unde nu sunt bine făcute (…) Nu suntem de acord ca bazele noastre de date să fie plimbate pe la toate companiile”, a afirmat Macovei la Realitatea Tv.

În viziunea europarlamentarului, „trebuie să ne protejăm”, „în limita în care nu distrugem democrația”.

„Veți fi protejată, pentru că dacă nu o vinde chioșcarul și o vând companiile de telefonie care vor semna că vă vor proteja datele personale, ele vor ajunge la instituțiile de aplicare a legii, numai dacă sunteți acuzată de ceva sau sunt suspiciuni, cu mandat de la judecător vor fi date (…) Trebuie să ne protejăm, dar, iarăși, în limita în care nu distrugem democrația și, iarăși, vom avea acces la ce discutăm, într-o cameră, cu autorizație de la judecător”, a adăugat Monica Macovei. 
 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button