Monica Iacob Ridzi, transferată la Spitalul Penitenciar Jilava

de:
02 mart. 2015
4 Afișari
Monica Iacob Ridzi, transferată la Spitalul Penitenciar Jilava

Monica Iacob Ridzi, condamnată la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu, a fost transferată, luni, de la secţia exterioară din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla la Spitalul Penitenciar Jilava, în baza unei solicitări de internare., potrivit Digi24.

Monica Iacob Ridzi, în vârstă de 38 de ani, suferă de o boală rară a sângelui, afecţiune pe care a avut-o şi tatăl ei, şi care, de circa zece ani, o obligă să meargă la controale medicale amănunţite, dar şi să facă diverse tratamente.

„Monica s-a pregătit psihologic pentru ce e mai rău, însă tragedia este pentru copii, cei doi fiind foarte legaţi de ea. Boala de care suferă, leucopenie, este la fel de gravă ca leucemia. Să-mi arătaţi mie medic pregătit sau spital penitenciar dotat pentru a trata aşa ceva. Orice virus poate declanşa o boală gravă fatală, pentru că ea are un sistem imunitar scăzut. Ce închisoare oferă condiţii igienico- sanitare normale? Statul e îndreptăţit să îi ia libertatea, dar nu şi viaţa”, a declarat pentru Libertatea un apropiat al familiei, care a dorit să rămână anonim.

Cookies