BAZAR

Comisiile pentru cultură: aviz POZITIV pentru Irina Radu, NEGATIV pentru Ghiurco la șefia TVR

UPDATE Pentru numirea Irinei Radu au votat 25 de deputați și senatori. Nu a primit niciun vot „împotrivă”.

În schimb, Comisiile de cultură ale Parlamentului au respins propunerea CA la şefia TVR, Monica Ghiurco, cu 23 de voturi „împotrivă” şi 1 „pentru”.

Propunerea de modificare a ordinii de zi a fost făcută de deputatul PSD Florin Pâslaru şi a fost aprobată cu majoritate de voturi.

Liberalii au părăsit sala în momentul supunerii la vot a modificării ordinii de zi.

„Vă atrag atenţia că se deschide o cutie a Pandorei, se creează un precedent. De 20 de ani de când funcţionează această lege nu s-a întâmplat niciodată (…) indiferent de decizia pe care o vom lua astăzi vă garantez că se deschide o cutie a Pandorei care poate să ducă la o instabilitate a SRTV. În condiţiile în care veţi supune la vot propunerea liderului PSD, va anunţăm că parlamentarii PNL se retrag din comisie”, a declarat preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu, conform Mediafax. 

Preşedintele Comisiei de cultură din Senat, senatorul PSD Georghică Severin, a afirmat că propunerea de modificare a ordinii de zi este în acord cu legea, afirmând că „dacă legea spune că se va discuta cu prioritate candidatul propus de CA se presupune că poate exista şi un alt candidat”. El a mai spus că legea mai precizează că membrii comisiilor de cultură fac propunerile pentru şefia TVR.

Pe 11 aprilie, propunerea făcută de Consiliul de Administraţie al TVR pentru conducerea televiziunii publice, Monica Ghiurco, nu a fost validată de către Parlament.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button