Momentul perfect pentru cadouri. Rabla pentru electrocasnice reîncepe în decembrie

04 nov. 2021
234 afișări
Momentul perfect pentru cadouri. Rabla pentru electrocasnice reîncepe în decembrie
Momentul perfect pentru cadouri. Rabla pentru electrocasnice reîncepe în decembrie

Dacă tot nu știați cum să obțineți cel mai util cadou de sărbători, acum aveți un pretext și mai bun: în decembrie reîncepe o nouă sesiune de rabla pentru electrocasnice. Anunțul a fost făcut de ministrul Mediului, în cadrul unei conferințe de presă.

Momentul perfect pentru cadouri. Rabla pentru electrocasnice reîncepe în decembrie, a anunțat joi, ministrul Mediului, Tanczos Barna. Pentru această sesiune se pune la dispoziție fondul care a mai rămas.

Rabla pentru electrocasnice reîncepe în decembrie

Cel mai probabil, după spusele ministrului Mediului, programul va fi lansat în ultima săptămână a lunii noiembrie, iar la începutul lunii decembrie vor putea fi valorificate voucherele pentru electrocasnice, a spus Tanczos Barna.

„vom avea o nouă sesiune a programului Rabla pentru electrocasnice din fondul care ne-a rămas la dispoziţie, de 34 de milioane de lei”, a declarat ministrul interimar al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna.

Recomandăm și: 61.000 de români s-au înscris în programul „Rabla pentru electrocasnice” la câteva ore de la start

Noutățile pentru această ediție

Ministrul Mediului a fost întrebat care sunt noutățile acestei ediții de iarnă, iar Barna a declarat că se păstrează aceeași structură ca în ediția trecută. Singurele schimbări se vor aplica pentru televizoare, acolo unde se va mai scădea nivelul de eficiență energetică, decizie luată în avantajul cumpărătorilor.

Toate persoanele care vor să se înscrie în program, vor avea o perioadă de timp la dispoziție pentru a face lucrul acesta, apoi, în fiecare săptămână, vor fi anunțate grupurile de aparate/ electrocasnice, exact cum s-a procedat și în ediția trecută.

La rabla pentru electrocasnice, ediția de iarnă, pot participa absolut toate persoanele. Chiar și cei care au solicitat vouchere ediția precedentă și nu le-au mai folosit, spune Tanczos Barna.

„Avem baza de date pentru cei care au participat în prima ediția, care s-au înscris și au solicitat vouchere. Chiar dacă nu le-au valorificat ei pot reveni în această ediție, pot cere alte vouchere. Și cei care le-au valorificat pot solicita, deci toată lumea poate participa.”, a declarat ministrul interimar al Mediului, potrivit hotnews.ro.

Un „fenomen ciudat”, așa cum l-a descris Barna, a avut loc ediția trecută a programului rabla pentru electrocasnice. Din cei 75 de milioane de lei alocați, au rămas 34 de milioane de lei. Au fost multe solicitări de vouchere, dar oamenii nu le mai foloseau. Probabil că nu reușeau să se hotărască asupra aparaturii electrocasnice sau nu știau ce or să găsească în magazine.

Recomandăm și: Programele Rabla și Rabla Plus au fost reconfirmate. Fonduri suplimentate pentru românii care vor mașini noi

În aceeași conferință de presă, Barna a amintit și de programele Rabla Clasic și Rabla Plus, ce au avut bugete majorate față de anul trecut și bugete suplimentate chiar pe parcursul anului.

Cookies