Momentul în care elicopterul militar american aterizează forțat în Piața Charles de Gaulle | VIDEO

15 iul. 2021
4391 Afișari
Momentul în care elicopterul militar american aterizează forțat în Piața Charles de Gaulle | VIDEO
Momentul în care elicopterul militar american aterizează forțat în Piața Charles de Gaulle

Momentul în care elicopterul militar american aterizează forțat în Piața Charles de Gaulle a fost surprins în mai multe imagini video.

Momentul în care elicopterul militar american aterizează forțat în Piața Charles de Gaulle a fost surprins de mai mulți martori ai incidentului aviatic de joi din București.

Momentul în care elicopterul militar american aterizează forțat în Piața Charles de Gaulle

Un elicopter militar american Black Hawk, care participa la un exercițiu de antrenament a aterizat forțat joi în Piața Charles de Gaulle, din cauza unei defecțiuni.

Momentul cu incidentul aviatic a fost surprins de mai multe persoane care au filmat exact când aparatul de zbor lovește stâlpii de iluminat de pe boulevard, pentru ca apoi să aterizeze în sensul giratoriu din Piața Charles de Gaulle.

Elicopterul, care zbura într-o formație împreună cu alte cinci aeronave asemănătoare, s-a desprins brusc de grup, pierzând din altitudine pentru ca apoi să lovească doi stâlpi de iluminat public și să aterizeze, după cum se vede în imaginile video publicate de RealitateaPlus și BoardingPass.

Pilotul a avut o secundă și jumătate să ia decizia

Vasile Miron, unul dintre examinatorii de zbor pe elicopter autorizaţi de către Autoritatea Aeronautică Civilă din România (AACR), a punctat, pentru Libertatea, că momentul deciziei aterizării unui elicopter de urgență, care declanșează mecanismul de autorotație, durează o secundă și jumătate.

„Asta înseamnă măiestrie, măiestria și-a spus cuvântul”, conchide Vasile Miron.

Acesta a precizat că aterizarea forțată într-un oraș este dificilă exemplificând: „e ca la pădure, unde sunt munți, găsești greu un loc potrivit, liber”.

„Pe scurt, se lasă pasul general care acționează asupra palelor și pui unghiul de incidență spre 0, în același timp căutând și locul de aterizare”, a explicat, pentru sursa citată, Vasile Miron.

Experții în elicoptere spun că din acel moment aparatul de zbor acționează precum o parașută, pierzând din altitudine și din viteză, iar la aterizare botul elicopterului trebuie ridicat pentru a ajunge cu roțile pe sol în siguranță.

Cookies