Momente emoționante pe străzile Bucureștiului. Copiii ucraineni au împărțit flori prin oraș

07 apr. 2022
2303 afișări
Momente emoționante pe străzile Bucureștiului. Copiii ucraineni au împărțit flori prin oraș
Momente emoționante pe străzile Bucureștiului. Copiii ucraineni au împărțit flori prin oraș | Sursă foto: Captură Facebook- Embassy of Ukraine in Romania
Copiii ucraineni au împărțit miercuri flori pe străzile din București, în semn de mulțumire. Gestul a fost filmat și postat pe rețelele de socializare.

Copiii ucraineni au împărțit flori pe străzile Bucureștiului

Până la acest moment, circa 10 milioane de oameni au plecat din Ucraina, fugind de război. România a fost un mare suport pentru persoanele ce au fost nevoite să își lase viețile în spate și să fugă din calea agresiunilor militare.

S-au strâns bani, s-au făcut donații, s-au pus la dispoziție locuri de cazare. Oamenii au ajutat cum au putut, în momentele în care poporul ucrainean avea cea mai mare nevoie.

Pentru a arăta aprecierea avută față de cei ce le-au acordat sprijin, mai multe femei venite cu copiii lor din Ucraina, au făcut un gest simbolic față de bucureșteni. Acestea s-au plimbat pe străzile orașului, împărțind flori și mulțumind locuitorilor din Capitală pentru primirea caldă în România. Clipul a fost postat pe o rețea de socializare, de către Ambasada Ucrainei din România.

Școlile și grădinițele din București, deschise pentru ucraineni

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a anunțat că în Capitală au fost înregistrați, până la acest moment, 84 de elevi și de preșcolari din Ucraina. Informarea a fost făcută la solicitarea b365.ro.

La data de 31 martie 2022 au fost înregistrate și soluționate de către Comisia de repartizare la nivelul Inspectoratului Școlar al Municipiului București 84 de solicitări de înscriere ca audienți pentru copii provenind din zona conflictului armat din Ucraina.

De la începutul conflictului militar din Ucraina, până la data de 23 martie 2022, circa 527.553 de ucraineni și-au părăsit țara. Dintre aceștia, circa 80.037, au ales să rămână pe teritoriul României, iar 4.270 au solicitat azil. În fiecare zi, tot mai multe persoane din Ucraina ne trec granița, încercând să găsească aici un refugiu.

Cookies