LA MINE-N CARTIER

Momente comice, astăzi, în Parcul IOR. Ce s-a întâmplat când hingherii au vrut să prindă câinii

Dupa ce marti un copil a fost muscat de maidanezi in Parcul IOR, Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) a vrut sa curate zona si a trimis 30 de hingheri cu plase, crose si custi. Insa, rezultatul a fost mult sub asteptari. Desi chiar seful lor a asistat la operatiune, hingherii nu au reusit sa prinda decat patru caini, anunta stirileprotv.ro.

Operatiunea din Parcul Titan a mobilizat 30 de hingheri veniti cu 10 masini ale ASPA.

Ca intr-un joc de-a v-ati ascunselea, hingherii reuseau cu greu sa tina pasul cu maidanezii care fugeau din calea croselor.

Un maidanez incoltit a sarit, de spaima, in lacul din parc. „Uite, ma, a sarit in apa, inoata, uite, a iesit pe partea cealalta, pe malul ala, a fugit!”, a comentat unul dintre hingheri.

Dupa minute bune in care hingherii l-au pandit de pe deal, neputinciosi, animalul care inconjura inot lacul s-a dat batut.

„Am reusit sa capturam trei caini din proximitatea parcului si din parc si inca un caine din gaurile de acces dinspre parc spre santierul de langa. Actiunile in parcuri, in spatii deschise sunt mai dificile si implica mai mult efort”, a spus Razvan Bancescu, coordonator proiect ASPA.

Vezi aici: Cum a fost muşcat de câinele maidanez băiatul de şapte ani, în Parcul IOR. Mărturiile unui martor

Actiunea s-a mutat apoi in santierul de langa parc. Acolo este adapostita si hranita de cateva luni o haita de 20 de caini, povestesc locatarii din zona.

„Nu putem iesi cu copiii, nu se putea aici iesi, asta gasiti peste tot in parcuri. Si eu am caine, dar nu sunt de acord sa ii atragi intr-un loc de-asta, pe unde nu mai poti sa treci”, spun oamenii.

Pentru ca santierul era o proprietate privata, angajatii ASPA au chemat si un echipaj de politie.

In ultimul an, reprezentantii Primariei Sectorului 3 spun ca au facut 20 de solicitari catre ASPA pentru a ridica maidanezii din parcul IOR.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button