ARHIVA B365

Moment istoric! Metroul din Drumul Taberei, deschis oficial! Iohannis și Orban, prezenti

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, consideră că punerea în funcţiune a magistralei M5 Drumul Taberei cu cele 10 staţii reprezintă „de departe cea mai importantă realizare a Metrorex în toţi cei 41 de ani de activitate”. El anunţă că această magistrală va fi dezvoltată cu încă şase staţii, pe secţiunea Eroilor – Piaţa Iancului. Totodată, Bode spune că accesul pe această magistrală va fi liber marţi, până la ora 23.00. Oficialii au făcut prima călătorie cu metroul pe noua magistrală. Linia de metrou se deschide la aproape nouă ani de la începerea lucrărilor. Metrorex precizează că publicul va putea circula cu metroul începând cu ora 14:00.

Mesajul lui Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, la inaugurarea magistralei de metrou din Drumul Taberei, că această linie risca să devină un fel de legendă a amânărilor, însă a venit un Guvern hotărât care a vrut să dovedească faptul că astfel de lucrări pot fi finalizate cu succes.

„Mi-am permis adineauri jos pe peron să îi felicit pe cei care au construit această linie de metrou. Este o mare realizare. Trebuie să recunoaştem acest lucru. Este cert, după Revoluţie, cea mai mare realizare de acest tip de tip metrou din România. Sigur nu a fost uşor până aici şi această linie risca să devină aşa un fel de legendă, o legendă a amânărilor, dar iată a venit un Guvern hotărât care a dorit să dovedească faptul că şi astfel de lucrări pot fi finalizate cu succes şi iată că se inaugurează. Această realizare contribuie cu certitudine la îmbunătăţirea vieţii în Bucureşti. Este foarte important să se continue pe această linie. Trebuie să ajungem şi cu infrastructura de transport în secolul 21. Oamenii îşi doresc infrastructură, mobilitatea devine din ce în ce mai importantă pentru fiecare român şi pentru asta Guvernul va trebui să insiste foarte mult şi eu voi insista foarte mult, pentru că avem nevoie de foarte multă infrastructură de transport, de comunicare, ş.a.m.d. Important e de subliniat că o bună parte din această investiţie s-a finanţat din fonduri europene. Avem în continuare fonduri europene la dispoziţie şi avem la dispoziţie sume imense. Deci se poate continua într-un ritm alert dezvoltarea infrastructurii din România şi sper că acest acest lucru să se şi întâmple”, a declarat marţi Klaus Iohannis la evenimentul de inaugurarea magistralei de metrou M5.

Şeful statului le-a transmis bucureştenilor care vor circula pe această linie de metrou să nu uite de măsurile de protecţie, precum purtarea măştii, igienizarea şi păstrarea distanţei.

„În final fiidcă perioada în care trăim este complicată şi nu mă refer la complicaţiile politice, ci la pandemie, şi pe această linie e important să circulăm în siguranţă şi să fim protejaţi. Aşadar, dragi bucureşteni vă rog să nu uitaţi când folosiţi ă această lini, masca, distanţa, igiena, pentru a trece cu bine prin această perioadă dificilă. Şi în final, domnule prim-ministru, domnule ministru vă aşteaptă multe, multe lucrări, unele începute care trebuie finalizate, unele planificate şi am discutat în metrou despre proiectele de extindere. Vă doresc mult succes, multă energie şi tuturor multă sănătate”, a conchis preşedintele Iohannis.

Mesajul lui Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat marţi, la inaugurarea magistralei de metrou M5, din Drumul Taberei, că actualul director al Metrorex era director şi în 2008, când el era ministru al Transporturilor şi când au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici şi a fost semnată strategia de dezvoltare a metroului li a dat asigurări că investiţiile în infrastructură reprezintă prioritatea zero a Guvernului pe care îl conduce.

„Lucrurile uneori le aşază Dumnezeu astfel încât să pară coincidenţe. Coincidenţa face că dl director general Gabriel Mocanu era director al Metrorex în 2008 şi subsemnatul era ministrul al Transporturilor atunci când au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici şi de asemenea anul în care a fost semnată strategia de dezvoltare a metroului. 2007 şi 2008 au reprezentat anii în care au fost reluate investiţiile la metrou. Am realizat tronsonul dinspre autostrada Soarelui cu 4 staţii. E o onoare pentru mine ca, împreună cu directorul general Gabriel Mocanu, să avem această bucurie de a fi de faţă la punerea în funcţiune acestui metrou foarte important pentru Bucureşti şi locuitorii din Drumul Taberei”, a declarat Orban.

El a dat sigurări că toate lucrările ulterioare se vor derula cu o viteză mult mai mare.

„Vom fi mai atenţi în tot ceea ce înseamnă etapele de pregătire privind infrastructura de metrou. Investiţiile în infrastructură reprezintă prioritatea zero a Guvernului pe care îl conduc”, a conchis premierul.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, consideră că punerea în funcţiune a magistralei M5 Drumul Taberei cu cele 10 staţii reprezintă „de departe cea mai importantă realizare a Metrorex în toţi cei 41 de ani de activitate”. El anunţă că această magistrală va fi dezvoltată cu încă şase staţii, pe secţiunea Eroilor – Piaţa Iancului. Totodată, Bode spune că accesul pe această magistrală va fi liber marţi, până la ora 23.00.

„Asistăm astăzi la un moment istoric pentru tot ceea ce înseamnă transportul public pentru Bucureşti. Punerea în funcţiune a magistralei M5 Drumul Taberei cu cele 10 staţii, toate fiind proiectate şi construite de la zero, reprezintă de departe cea mai importantă realizare a Metrorex în toţi cei 41 de ani de activitate”, a afirmat, marţi, Lucian Bode, la inaugurarea oficială a Magistralei 5 de metrou.

El a mulţumit celor care au contribuit la realizarea acestei investiţii – beneficiarului Metrorex, antreprenori, furnizori, consultanţi, echipele de specialişti.

„Aşadar iată că se poate. Se poate să ne onorăm promisiunea făcută pe 22 iunie, când ne-am angajat că magistrala M5 va fi dată în toamnă în circulaţie cu călători. Magistrala îşi va continua dezvoltarea cu încă 6 staţii pe secţiunea Eroilor – Piaţa Iancului. În prezent proiectul se află în procedură de licitaţie. În ceea ce priveşte proiectul de legătură cu Aeroportul Otopeni, 12 staţii, 14,2 km, acesta va intra în linie dreaptă anul viitor, când vom semna contractul de proiectare şi execuţie. Aşadar, dezvoltarea transportului public a fost şi rămâne o prioritate. Daţi-mi voie să mulţumesc bucureştenilor din această parte a Bucureştiului pentru răbdarea lor”, a spus Bode.

El a anunţat că Metrorex a decis ca, marţi, până la ora 23.00, accesul la magistrală să fie liber.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button