Molto Buoni e Bravi. Pizza cu salsicce și mozzarella, uneori vegană, alteori cu somon, susan negru, rucola, funghi porcini, formaggi, margherita, multi brânze și farcita din partea casei

29 ian. 2021
2524 Afișari
Molto Buoni e Bravi. Pizza cu salsicce și mozzarella, uneori vegană, alteori cu somon, susan negru, rucola, funghi porcini, formaggi, margherita, multi brânze și farcita din partea casei

Ciao. Aici rubrica “Mănânc pentru tine”. Locul în care, săptămânal, cumpăr mâncare de pe la bodegile din București, după care scriu păreri și păreri. Scopul e să descoperim împreună locuri mișto, din București, cu mâncare bună, gustoasă și cinstită. Săptămâna asta, am mâncat pentru tine la pizzeria Buoni e Bravi și n-am regretat.

Prima pizza nu se uită niciodată

N-ai cum să uiți gustul de “pizza” nouăzecistă, făcută din felii de pâine îngrămădite una lângă alta în tava de copt prăjituri. N-ai cum. Țin minte că ungeam feliile de pâine cu bulion îndoit cu apă (gros ca smântâna), peste care rădeam niște brânză întărită de prin frigider și clasicul toping de cabanos tăiat rondele. Dacă aveam. Dacă nu, parizer sau salam de vară. Măsline? Ce glumă bună.

În zilele noastre, problema e alta. Și eu știu, și tu știi, că există oameni care vor 35-40 de lei pe o pizza care-i departe, ca gust și înfățișare, chiar și de pizza aia nouăzecistă.

La coadă la pizza, pe Rosetti 13

Dacă vrei pizza de la Buoni e Bravi, așteaptă-te să stai la coadă. Good things come to those who wait. De obicei, merge repede, iar răsplata e pe măsură. Eu am prins doar doi oameni înaintea mea. Mare minune. Pont: nu cumpăra mai mult de două felii. Te vei sătura, probabil, după prima felie. Crede-mă.

Mercato Centrale Roma via Piața Rosetti 13

Buoni e Bravi face pizza la tavă. Italienii îi spun “al taglio” și o taie cu foarfeca, ceea ce-n primă instanță poate părea ciudat, dar pe măsură ce vezi cum le merge mâna, cât de eficientă și îndemânoasă e foarfeca (și șpaclul ăla), îți cam înghiți limba. Ca să vezi, foarfeca nu e doar pentru tuns.

The pizza has landed

Pizza la tavă = Diversitate

Buoni e Bravi sunt destul de experimentaliști și jonglează cu tot felul de combinații de ingrediente.

Am încercat de la Buoni câte-o felie din următoarele sortimente de pizza:

  • Pizza cu salsicce alla griglia, brânză și pătrunjel
  • Pizza vegană cu hummus, vânătă coaptă, ardei copt, cartofdulce, busuioc proaspăt și susan negru
  • Margherita cu roșii cherry, busuioc și parmezan
  • Pizza cu somon, sos de roșii, mozzarella și rucola
  • Pizza cu funghi porcini (hribi),  mozzarella proaspătă (?) și ceva piure de trufe (?)
  • Pizza multi brânze

Blatul Buoni e Bravi

Nici prea gros, nici prea subțire, nici prea moale, nici prea tare. Pe bune. E clasicul blat de pizza al taglio pe care-l găsești și  în pizzeriile de pe străduțele Romei. Există și mai moi de-atât, fără îndoială.

Secțiune prin blatul de pizza (vegană) Buoni e Bravi

Pizza cu salsicce alla griglia, brânză și pătrunjel

Din punct de vedere gastronomic, Italia e, fără îndoială, locul unde m-aș muta și mâine, cu ochii închiși, fără să mă uit înapoi. Demult tare, am fost să văd Palermo, și cum sufletul meu bătrân se cere în piață, într-o dimineață de vară m-am nimerit fix în piața din Palermo, laolaltă cu niște moși care stăteau la coadă la carne. Carne de porc. Moșii ăia gustau din niște cârnați condimentați și CRUZI, de porc. Am întrebat vânzătorul, un nene pe la vreo 50 de ani într-un halat înroșit de sânge, de ce mănâncă cârnații cruzi. Mi-a întins o lămâie proaspătă și mi-a zis: “Lasă prostiile. Stoarce niște lămâie peste ei și bagă-n tine. Toate produsele sunt super proaspete. Mai ales cârnații.” Zis și făcut. Extrem de gustoși. N-am murit. Mission completed.

Ei, cârnații ăia din Palermo sunt (90%) cârnații de pe pizza asta. Senzaționali. Absolut delicioși. Și proaspeți. O pizza care te teleportează instant în piața din Palermo, fără să faci nimic. Oricând, la orice oră, pizza asta e o idee bună și sățioasă.

Pizza vegană cu hummus, vânătă coaptă, ardei copt, cartof dulce, busuioc proaspăt și susan negru

“Pizza gustoasă fără carne nu exi-”

Carnivorii vor râde, dar pizza asta este, cum să zic…e un dar. O bucurie pentru papilele gustative. Dacă mâine ar veni Iisus, l-aș pune să înmulțească pizza asta, să ne sature pe toți. Iisus vine, pentru pizza. Nu știu multe despre hummus, dar combinația de vânătă coaptă cu ardei copt și cartofi e gustoasă “păstă medie”, cum ar spune un personaj destul de urmărit pe youtube. O pizza ușoară, dulceagă, care se combină perfect cu blatul generos.

Margherita cu roșii cherry, busuioc și parmezan

Când te saturi de toate combinațiile de pizza, te salvează Margherita. Simplă, gustoasă, cu muuuuuuuuuultă brânză și parmezan. Busuiocul îi dă un aer și un gust fresh. Poți spune orice despre pizza de la Buoni e Bravi, mai puțin că e săracă în toping. De fapt, ăsta e și stilul Buoni e Bravi: pizza doldora de ingrediente.

Pizza cu somon, sos de roșii, mozzarella și rucola

Nu mă dau în vânt după sortimentul ăsta de pizza. Poate că, pentru mine, somonul e pește cum e rucola păpădie. Seamănă, dar nu răsare. Mi se pare că are gust de pui cu branhii hrănit cu uruială. Te umple, dar nu te satisface. Restul e rucola. Un alt sortiment bunuț de pizza pe bază de pește e și varianta cu ton și ceapă. Dacă au, recomand.

Pizza cu funghi porcini (hribi), mozzarella proaspătă (?) și ceva piure de trufe (?)

Pentru ingredientele de care nu sunt sigur am pus semne de întrebare. În cazul gustului, nu există absolut nici un semn de întrebare. Gustos, gustos, gus-tos! Dacă ești obsedat de hribi, ca mine, încearcă pizza asta. N-o să regreți. E crunchy de la blat, foarte aromată de la hribi și acel piure de trufe (are gust de trufe. Sper că e piure) și foarte puțin dulceagă de la brânză. Merge uns.

Pizza multi brânze

Pizza asta are o singură mare problemă. După ce se răcește, brânzele nu mai au nici un gust. Fierbinte e altă mâncare de pește. Am simțit mozzarella, parmezan și gorgonzola. Sper să nu mă înșel. Atenție! La fel ca celelalte, e o pizza grea, încărcată, care te satură dintr-o felie. E bună, mai ales pentru diversitate. O pot mânca liniștiți atât vegetarienii cât și carnivorii. Cu aceeași plăcere.

Pizza Farcita. Din partea casei

Pizza gratis nu se refuză. Corect? Familia Buoni e Bravi mai face din astea, așa c-am primit o felie de pizza umplută, zisă și Pizza Farcita. Parmezan și prosciuto cotto între două felii de pizza spre focaccia.

Total: 88 de lei.

Aș mai mânca de la Buoni e Bravi? Da.

Pizzeria asta are ceva ani de hrănit populație, e foarte bine înfiptă în comunitate și cred că asistăm la începutul unui business de familie ce va dăinui peste veac, genul cu poze alb negru pe pereți.

De data asta eu am nimerit o bucată de blat puțin mai arsă decât pozele mele. Mai pățești. Nu e o tragedie.

Se bea cafea la locație, bere artizanală gârlă și am văzut zburând și niște cocktailuri prin zonă. Dacă vrei cafea de specialitate, imediat pe colț e T-Zero Coffee Shop. Apoi, fix lângă, tot pe colțt, e o chestie nouă, care poart[ numele “OU”. Și s-ar putea să fie următoarea vitcimă “Mănânc pentru tine”.

Overall, Buoni e Bravi vor rămâne mereu o parte gustoasă a Bucureștiului. Nu ezita să-ți scoți mama la o pizza, când ajunge prin București.

Dacă tot am ajuns aici, puteți lăsa în comentarii recomandări de locuri de prin București unde se mănâncă bine și cinstit. Dau fundă. Și răspund la comentarii.

Să ne fie de bine. Am mâncat și azi pentru tine.

 

Pe unde-am mai mâncat pentru tine:

Cookies