ARHIVA B365

Moise Guran: SALARIILE bugetarilor NU ÎNGHEAŢĂ anul viitor

Aşa-numita îngheţare a salariilor bugetarilor este doar o prostie propagandistică, scrie jurnalistul pe Biziday.ro.

„Nu e vorba de nicio îngheţare a salariilor, atâta timp cât, anul viitor, creşte de două ori salariul minim (o dată la 1 ianuarie, iar apoi, la 1 iulie) iar legea bugetului prevede şapte excepţii în care salariile pot creşte. Una dintre ele se referă la modificarea indicilor de bază rezultaţi în urma modificării salariului minim. Ceea ce înseamnă că, în toate instituţiile publice în care salariile se calculează după o formnulă de tipul de x-ori salariul minim pe economie, salariile vor creşte”, scrie Guran.

Potrivit acestuia, ar fi fost mult mai deştept ca în loc să proclame, de ochii lumii, o îngheţare care nici nu e reală a salariilor bugetarilor, artizanii bugetului public ar fi putut să îngheţe cheltuielile salariale pe instituţii.

„De exemplu, primăria X – ai avut anul ăsta 5000 de lei pentru salarii, tot 5000 de lei primeşti, dar poţi creşte cui vrei salariul, poţi concedia sau mai poţi angaja oameni, dacă te încadrezi pe salarii mai mici, important este ca, pe total, să stai în acest buget de 5000 de lei”, mai scrie jurnalistul.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button