ARHIVA B365

Moise Guran îl critică pe Sorin Roşca Stănescu: „Du-te naibii SRS!”

„Eram pregătit pentru desfiinţarea taxei tv. Eram pregătit chiar şi pentru o intrare în insolvenţă a televiziunii publice (se pregăteşte, credeţi-mă). Dar nu sunt pregătit pentru interzicerea reclamelor la TVR”, scrie Moise Guran pe blog.

Jurnalistul explică în postarea sa că în ultimii ani a încercat să asigure finanţarea emisiunii Ora de Business din surse independente de taxa tv.

Moise Guran anunţă în aceeaşi postare că dacă parlamentarii vor adopta legea care interzice publicitatea la TVR, îşi va da demisia.

„Dacă această tâmpenie trece de Parlament, eu şi echipa mea vom pleca de la TVR. Şi nu vreau să plec! Căci n-am unde să mă duc. N-am unde în acest moment să găsesc o televiziune privată care să mă lase să spun pe post ce îmi trece mie prin cap. Nu poţi avea independenţă editorială fără independenţă finanicară. Aşa că du-te naibii SRS, cu toate interesele din spatele tău şi cu cine te-a băgat în Parlament!”, conchide Moise Guran.

Sorin Roşca Stănescu a declarat, joi, în timpul dezbaterii cu tema „Să schimbăm împreună Legea audiovizualului” că există un consens în cadrul Comisiei de cultură din Senat pentru reglementarea publicităţii la TVR, printr-o prevedere de modificare a legii de funcţionare a televiziunii publice, şi că acest lucru se va întâmpla până la sfârşitul acestui an.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button